[]

Evde sushi yapan var mı?

Yıllardır en sevdiğim şey sushi. Üç dört yıldır arada evde yapmaya çalışıyorum fakat lezzet olarak restoranlarda - özellikle yurtdışında tattığım lezzete ulaşamadım.

Evde sushi yapanlara birkaç sorum olacak.

- Pirinç sirkesi ile birlikte kullanıyorum fakat hangi marka ve ne tür pirinç alacağımı bilmiyorum.
- Sushi pirinci olarak satılan Japon pirinçleri çok pahalı. Bunun muadili yok mudur?
- Ayrıca pirinci pişirmek için ideal tarifinizi paylaşırsanız sevinirim.

**

- İçine genelde avokado, salatalık, konserve ton balığı (hiç yakışmıyor), paketlerde satılan füme somon gibi şeyler koyuyorum.
- Migros gibi marketlerden somon alsam, herhangi bir işlem yapmadan direkt dilimleyip sushiye koyabilir miyim?
- Alternatif olarak nereden ne balığı alabilirim?

 
Avokadonun yanına yengeç surimi öneririm.


  • antikitleruhlu  (03.06.19 23:15:56) 
o değil de çok güzel lakerda yapan bir eniştem var.


  • Techsavvy  (03.06.19 23:18:00) 
Japon pirinci disinda kaliforniya pirinci de olur. Pisirmeden soguk suyla uzun uzun yikamak onemli ayrica pirincte cok fazla maceraya atilmaya gerek yok.

Tek seferde ideal tarifi yakalayamazsiniz. Internette buldugunuz tarifleri bire bir uygulasaniz da ayni sonucu alamazsiniz. Madem bi damak tadiniz var tek bir tarif uzerinden deneme yanilmayla ideal olculerinize ulasin. Ben mesela sirkeyi az sekeri cok kullanmayi seviyorum. Tek seferde de yaklasik 90 roll yaptigim icin o tarifi tutturana kadar her bir olcuyu degistirdim.

Pirinc olmazsa olur ama balik olmazsa olmaz. Fume somonla falan sushi yapmayin. Sashimi olarak tuketemediginiz baligi da pirincin yaninda tuketmeyin. Taze somonu alip ideal boyutlsrda kesip temizledikten sonra buzluga atin, minimum 24 saat dondurucuda kalsin sonrasinda cikartip kullanin. Baligi direkt agziniza atamiyosaniz o zaten olmamistir. Ton baligi da ayni sekilde ya taze alin ya da dondurulmus filetolar oluyor onlari alip kullanabilirsiniz. Konserve vs olmaz tum olay baligin taze olmasinda zaten.

Nerden alabileceginiz konusunda yardimci olamam Turkiye de yasamiyorum ama metro market falan norvec somonu satiyodur diye dusunuyorum.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (04.06.19 06:47:05) 
sanirim roll yapiyorsunuz. kirik princlerle de guzel oluyor. deneyerek damak tadiniza gore yapabilirsiniz. ben rollarda omlet seviyorum tamago diyor japonlar herhalde. dondurulmus baliklari somon, ton baligi gibi genelde islem yapmadan tuketebilirsiniz. ama tekrar dondurmayin.


  • tanaka  (04.06.19 12:12:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.