[]

Kur'anı Türkçeden okuyunca neler hissettiniz

Ne gibi bilgiler elde ettiniz? Arapça okuyabilmeme rağmen çevirisini ne anlattığını okumadım. Sadece bazı (bismillahirrahmanirrahim) kelimelerin ve surelerin (fatiha) anlamlarını biliyorum. Mealini okumalı mıyım? Gerçekten gönül ferahlatıyor mu, yol gösteriyor mu bir de?

atestist ve -ist leri dışarı alalım.


 
Kesinlikle okumalısınız. İnanan da inanmayan da okumalı neyi kabul ettiğinizi veya reddettiğinizi bilmeniz gerekir.

Öğrendiklerimin çoğunun yanlış olduğunu,toplumdaki din denilen şeyin kuran ile yakından uzaktan alakası olmadığını gördüm. Kavramların içinin ne kadar boşaltıldığını gördüm.
  • Pertev nail  (03.06.19 22:20:14) 
Ben bir kısmını okudum okurken gözyaşlarımı tutamadım. O manevi haz yeter okumanıza hatta umarım manasını tam kavrayabilmek için tefsir dersleri alabilirim ileride


  • eylul  (03.06.19 22:20:29) 
türkçesini okumamak saçma asıl arapça okumak marifet mi? ben şu an okuyorum gayet de memnunum, henüz müslüman olmasam da bana bir şeyler kattı.


  • dismainpula  (03.06.19 22:25:15) 
Okudum ve ateist oldum, uzgunum. Ozellikle kadinlarin nasil musluman oldugunu anlamakta zorlaniyorum. Size ikinci sinif insan muamelesi yapan bir dinden beklentiniz fazla olmamali.


  • thesomberlain  (03.06.19 22:29:39) 
Hidayete erdim, aydınlandım, saçmalıklara şahit oldum. Herkese tavsiye ederim.


  • goodz  (03.06.19 22:35:56) 
muhteşem bir kitap. isteyen inanır isteyen inanmaz, cevapları silinen bazı arkadaşlar gibi saygısızlık yapıp dalga geçmeseniz yeter.


  • Neill  (03.06.19 22:40:59) 
kuran'ı türkçe olarak okumaya başladıysanız nacizane birkaç önerim var. kuran'ı bu kaynaklarla destekleyin.

bu adamın her videosunu izleyin. eksisozluk.com
www.kitapyurdu.com bu kitabı mutlaka okuyun.
www.youtube.com yaşar nuri öztürk'ün hulki cevizoğlu ve saba tümer'le olan programlarını mutlaka izleyin.
kafanızın karıştığı ayetleri google'da edip yüksel yazarak aratın.
hüseyin atay'ın kuran'a göre araştırmalar serisini edinin.

bunları doğrularınız olarak kabul edin demiyorum. ama en azından yukarıdaki insanların kuran ayetlerini en mantıklı yorumlayan kişiler olduğunu söyleyebilirim.
  • aslan burcu kadini  (03.06.19 22:41:09 ~ 22:44:35) 
ben en son bakarayı okudum, en çok aklımda kalan şu oldu, Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır.


  • wishmaythşngs  (03.06.19 22:47:12) 
Okumalısın. Ama berrak zihinle okumalısın. Küçük yaştan bu yana sana öğretilenleri bir kenara bırakarak, ilk defa bu dini öğreniyormuşcasına okumalısın ki olası yanlış temeller algına perde çekmesin. Kuran zaten anlamamız için indirilmiş bir kitaptır, bu bir çok kez geçer. İlk muhatapları araplar olduğu için arapçadır. Arapçanın bir kutsiyeti yoktur. Musaya inen kitap musanın dilinde, isaya inen de isanın dilinde inmiştir. Bir de kuranı farklı meallerden tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim. Bir yerden sonra ayetler arasındaki ilginç bağlamları farkedeceksin ve bu müthiş örgü seni kendine çekecektir.


  • Kahir ekseriyet  (03.06.19 22:56:49) 
Saçma sapan dayatılmış kurallardan ziyade dinimizin iyilik güzellik ve adalet temeline dayandığını gördüm, hoşuma gitti. Bence okumalısın ama üst üste çok okuma, arada aç sindir. Konu başlıklarına göre de mealleri bulabilirsin hatta


  • megalomaniac  (03.06.19 22:58:27) 
tefsirsiz anlaşılabileceğini düşünmüyorum.


  • bonanza  (03.06.19 22:59:53) 
Okur anlarsan ateist anlamazsan hoca olursun sen bilirsin kardes. Oku gitsin.


  • allah yazdiysa bozsun  (03.06.19 23:46:38) 
daha çok tefsir okumanı tavsiye ederim. yani ayetlerin ne zaman, ne için indiğini ve neden bahsedilip ne denmek istendiğini okumak.

aksi halde bi bakmışsın ortalıkta "ogur annarsan atayıst annamassan hoca olun hehavhav" diye gezer olmuşsun.
  • ssiradanbirigibi  (03.06.19 23:53:05 ~ 04.06.19 00:00:18) 
Bu ne saçma bi soru ya. Hayatını adadığın ve koşulsuz inandığın bi dinin bir numaralı kaynağını hiçbir şey anlamadan mı okudun hayatın boyunca? Tabi ki Türkçe okumak lazım inandığın dinin metnini. Bu Kutsal kitabı orijinal dilinde okuma fetişi bi bizde vardır bence.

Onun dışında hikaye kitabı gibi bi kitap bence. Okuyup ağlayanlar, çok etkilenenler neye göre böyle hissetmiş bilmiyorum. Araplar yazmış işte zamanında.
  • nundu  (04.06.19 00:42:52) 
Bence Kuran öyle hemen Türkçe mealinden okuyalım anlayalım kadar basit değil. En basit bir dilde yazılan kitap bile tercüme edildiğinde bütünlüğünü vuruculuğunj kaybediyor.
m.dinimizislam.com

  • oldumusimdi  (04.06.19 00:50:23) 
Bu tefsir okuyunculara da kılım, Allah kuran'ı anlaşılır yazmayı becerememiş, o herifler becermiş öyle mi? Bak şurdan...


  • prizmatik  (04.06.19 03:13:13 ~ 03:14:32) 
"anlayasınız diye apaçık indirdik" diye ayet var.
tefsire gerek yok.
iniş sırası + 1
  • VivaLasVegas  (04.06.19 04:45:44 ~ 05:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.