[]

Binaya TT fiber altyapısı gelmesi ve başka operatörler

Merhaba arkadaşlar,

Binamız yeni olduğu için internet altyapısı yoktu. Yaklaşık 1 yıl süren bir faaliyetten sonra binamıza TT fiber altyapısı gelecek. Sadece bina içi tesisat kaldı yapılacak. O da bayramdan sonraya kaldı. Buraya kadar her şey tamam ama TT sitesine bir göz atınca onlardan internet falan almak istemiyor insan. Rezil hızlara uçuk fiyatlar isteniyor. Orta halli bir internet kullanmak için bile 100 TL' den yukarı bir para vermek lazım.

Adsl falan da olmadığı için elimizde kıyıda köşede kalan İSSler dışında pek alternatif yok. Millenicom ve Netspeed sadece adamakıllı normal fiyatta ve iyi hızlarda hizmet veren. Çünkü bildiğim kadarıyla sadece bu ikisi TT fiber altyapısını kullanıyor. Ama aklıma takılan başka bir sorun var. TT altyapıyı yeni getirdiği ve bunun için de para harcadığı için diğer İSSlerden hizmet almamıza izin vermez diye düşünüyorum. En azından parası çıkana kadar. Öyle olursa da TT' ye mecbur kalırız. Böyle bir şeye tanık olan var mı? Sizce de öyle olur mu?

Bir de TT tüm bina için indirimli bir kampanya sunar mı? Aşağı yukarı 10 daire falan var abone olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 
Öyle bir şey yok, diğer firmalar anlaşma yaparak tt altyapısını kullanır. En iyi ikisi de: türknet ve millenico olur. Ben 50mbit hız alabiliyorum Türknet’te, Türknet’te Tt altyapısını kullanıyor bizim binada.


  • dismainpula  (03.06.19 17:15:08) 
bir de kablonet ile konuşun. kablonet, candır, ciğerdir, kuzu sarmasıdır.


  • blue eyes white dragon  (03.06.19 17:34:22) 
@ dismainpula TT' nin diğer firmalarla anlaşmalı olduğunu, TT' ye kira bedeli ödediklerini biliyorum ama sonuçta diğer firmaları tercih edince TT kazanç kaybı yaşıyor. Aslında kazanç kaybından bahsetmiştim. Peki sizin binadaki Türknet TT fiber altyapısını mı kullanıyor yoksa adsl mi? Çünkü Türknet İstanbul' da belli yerlerde kendi fiber altyapısını kullanması dışında yurt genelinde adsl altyapısı üzerinden hizmet veriyor diye biliyorum.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (03.06.19 17:37:39) 
@ blue eyes white dragon Kablonet binamızda yok maalesef. Yoksa bir dakika bile düşünmem.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (03.06.19 17:40:05) 
hocam adsl diye bir şey yok sadece. vdsl’de var 100 mbit’e kadar hız verebiliyorlar. fiberden mi yapılıyor başka bir şeyden mi orasını bilmem en iyisi müşteri hizmetleriyle konuşun.


  • dismainpula  (03.06.19 17:41:59) 
@ Dismainpula Vdsl' i de biliyorum. Zaten Türknet' in sitesinden hız testi yapınca adresimde xdsl olmadığı için Adsl/ Vdsl internet alamayacağım yazıyor.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (03.06.19 19:32:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.