[]

puslu kıtalar atlası hakkında

dili biraz ağır ve eski türkçe ağırlıklı sanki. okumaya çok hevesliydim ama hevesimi kırdı bu durum. siz nasıl okudunuz ve okumamı tavsiye eder misiniz?




 
kesinlikle tavsiye ederim büyüleyici bir kitap, dil konusu ilerledikçe akıyor öyle ağır bir tarafı yok biraz ağdalı sadece


  • vedatchilipeppers  (03.06.19 15:37:08) 
hocam olmuyorsa zorlamanın manası yok. ben zorla iki üç kitabını okudum ihsan oktay anar'ın ve olmuyor yani bana hitap etmiyor kitap. yapacak bir şey yok. ne keyif veriyor öyle bir durumda okuduğum şey ne de aklımda kalıyor.


  • isvicre rakisi  (03.06.19 15:50:30) 
Benim favorim, başımın tacı. Öperim onu


  • cosmicgadin  (03.06.19 16:14:00) 
Dili en başta yadırgasan da alışıyorsun ama ben bahsedildiği kadar beğenemedim güzeldi ama çok abartıldığını düşünüyorum.


  • pastörizesüt  (03.06.19 16:30:51) 
ihan oktay'ın olayı da o zaten. evet bazı yerleri anlamıyorsun belki ama akıcı.


  • black mamba  (03.06.19 16:53:26 ~ 16:53:34) 
Başlarda çyle ancak ilerledikçe dil yumuşuyor


  • efx  (03.06.19 20:01:32) 
keyifli kitaptır, bence bir kere daha şans verin


  • asteriks  (03.06.19 20:19:55) 
Hikayesi çok iyiydi. O yüzden büyük bir hevesle okudum. Öyle ki ben okuduğum vakitler bazı kelimelerin anlamı internette bile yazmıyordu. Okumak ve anlamak için ciddi emek vermek gerekiyor. Bir çok dile çevrilmiş çok kıymetli bir kitaptır. Öte yandan yazarın dili hakikaten ağırdır. Aynı emeği belki daha fazlasını "Amat" için de verdim. Ama mesela "Suskunlar"ı bitiremedim bir türlü. Yoruldum hakikaten, bir de hikayesi diğer ikisi kadar ilgi çekici gelmemişti.Yine de bir ara tekrar deneyeceğim, siz de puslu kıtalar atlası'nı biraz daha zorlayın bence. Kelime anlamlarına çok takılmadan okumaya çalışın.


  • nihayet  (04.06.19 02:21:36) 
Ben de başta dilini ağır olarak algıladim. Bol bol sözlük kullandım. Kelimeler bir noktadan sonra tekrar ediyor zaten. Aynı zamanda da üslüba alışıyorsun. Çok sıkılırsanız da nispeten daha basit dille yazılmış ihsan oktayın 7 kitabından biri olan Efrasiyabin hikayelerini okumanızı tavsiye ederim. Bol bol kahkaha garantilidir de


  • tirtpirt  (04.06.19 14:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.