[]

Elmayı tümüyle yemek

sapı, tohumları dahil.

yapan tanıdık var mı? yapan biri hakkında ne düşünürsünüz?


aslına bakılırsa gayet normal bişi gibi..

 
Endocarpı, tohumu, sapı çiğnemek pek hoş olmasa da yapılır. Bana da normal geliyor.


  • beetlejuice  (03.06.19 14:46:19) 
Sapını bilmem ama elma tohumunu yemenin bir mantığı yok. Elma çekirdeğinde amigdalin mevcut. Amigdalin parçalanınca hidrojen siyanür ortaya çıkıyor. Hidrojen siyanür de zehirli. Elma çekirdeğinden zehirlenmek için bir oturuşta bir kilo elma çekirdeği falan yemek lazım tabii ama yemeye ne gerek var yani?


  • gyroscope  (03.06.19 14:47:02 ~ 14:47:24) 
Ben! Bu tek sapini bırakırım o da odun gibi bişi yeme zaten onu.


  • superfluid  (03.06.19 14:55:14) 
@gyroscope nin söylediği hidrojen siyanür konusunu benim de duymuşluğum var.

Ancak bütün katı meyve sıkacaklarının reklam filmlerinde de elmayı sapıyla çekirdeğiyle, çöpüyle sıkarlar.

Hep ilginç bulmuşumdur.
  • Mirket  (03.06.19 14:59:51) 
Bir ara yapıyordum ben de ama hem çekirdekdeki siyanür olayını hem de sindirilemeyen meyve çekirdeklerinin apandisite sebep olduğunu okuyunca bıraktım.


  • curukturpkokusu  (03.06.19 15:17:43) 
Ben. Bazen sapını yemeye üşeniyorum. Hepsini yemeyince ziyan olmuş gibi hissediyorum. @curukturpkokusu 'nun yazısını gördükten sonra bi daha yemem heralde.


  • cauldronwizard  (03.06.19 15:34:39) 
Sapı hariç her yerini yediğim çok olmuştur


  • kisa  (03.06.19 16:06:16) 
Babam sapa da acımaz ay baba yuh amaa deriz. O da devam eder ama çekirdek olayını ben de yeni öğrendim, yedirtmem bundan sonra


  • somethinginthewayshemoves  (03.06.19 16:31:59) 
sapini ve cekirdeklerini yemem, ama duruma göre gömebilirim.

suyunu sikarken tamamen atarim makinaya.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (03.06.19 17:18:50) 
Elma çekirdeğini içinde eser HCN var diye yememek, radyasyondan kanser olurum korkusuyla TV izlememek gibi bir şey. Tadını beğeniyorsanız yiyip geçiniz. Yalnız sap kısmını yemek bize göre değil onu belirteyim. Bildiğin odundur sapı.


  • gonion  (03.06.19 17:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.