[]

Pastörize elma suyu

Merhabalar,

10, 15 ya da 20 litre taze sıkılmış ve pastörize edilmiş, elma konsantresinden elde edilmemiş elma suyu arıyorum ama genelde belli markaların litrelik şişeleri satılıyor, 10 litre ve üzerinde satan bir yer bulamadım. İstanbul'da ya da internetten sipariş edebileceğim bir yer var mı?

Teşekkür ederim.

 
kusura bakma hocam cevap değil ama merak ettim. neden 10-20 lt?


  • bonanza  (03.06.19 13:44:15) 
@bonanz, hard cider yapacağım.


  • gyroscope  (03.06.19 13:51:01) 
Konsantre'nin ne sakıncası var ki? teorik olarak aynısının su oranı azaltılmışı değil mi? Piyasayadaki yüzde yüz meyve sularını da konsantreden yapıyorlar çoğunlukla.


  • prizmatik  (03.06.19 14:31:36) 
@prizmatik elma konsantresinin tadı yok. konsantre meyve suları sulandırıldıktan sonra aromalar ilave ediliyor ve çeşitli koruyucular ekleniyor. litrelik şişeler halinde satılan paztörize elma suları var ama her yerde bulunmuyor. mesela torku taze bahçem.


  • gyroscope  (03.06.19 14:41:31) 
pastorize edilmiş olması şart değilse makine alıp evde sıkmak daha ucuza gelir sanıyorum.


  • kamile necaset  (03.06.19 14:51:46) 
@kamile necaset elma memleketinde elmanın kilosu olmuş 4 lira 5 lira. Hallerde de fiyat aynı. Litrelik şişe almak daha ucuza geliyor ve elma suyunu dezenfekte etmeme gerek kalmıyor.


  • gyroscope  (03.06.19 14:54:50) 
torku tam olarak dediğinizi yapıyor. elmayı sıkıp suyunu filtreden geçirip pastörize edip satıyor. ama iki sorun var;

1- içinde çekirdek de olduğu için, cider yaparken tadı bozulabilir.

2- toplu halde nereden bulursunuz bilmem.

bir ara vinomarket apple cider kiti satıyordu. ben yapmıştım, gayet de güzel olmuştu. sanırım ithal konsantre gibi bir şeydi.

edit: şurada da elma şarabı yapımı için önerilmiş.
  • babilbaligi  (03.06.19 21:20:00 ~ 21:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.