[]

yalnız hissetmekten ötürü bir işi yapamamak

Arkadaşlar problemimi az çok anlıyorum ama nasıl çözeceğim hakkında fikrim yok. biraz fikir/görüş almak istedim.

mesela yapmam gerekenler veya yapmak istediklerim var.

örneğin tez yazmak, program yazmak.

ama bunları tek başıma pc başına oturunca yapmak istyemiyorum. bir yandan birileriyle konuşim, birileri de konu hakkında ilgilensin fikir söyleysin başımda dursun yaparken üzerine konuşalım istiyorum. veya ilgilenilmese bile herhangi bir konu üzerine konuşurken işimi yapim istiyorum.

insanlar genelde suçlayıcı şekilde bitirdin mi ne yapıyorsun şeklinde konuşuyor, istediğim aradığım bu değil kesinlikle.

şimdi benden başka var mı böyle bir duygu yaşayan. tam çalışacağı zaman birilerine sarmaya çalışan?

bunu nasıl aşabilirim?

 
Sadece çalışırken değil, kendim dahil genel olarak bi yalnız kalma durumu gözlemliyorum bu ara insanlarda.
Aslında bu biraz göreceli bir durum. Kalabalık bir ortamda çalışan kişiler yalnız kalmak için toplantı odalarına çekilir.
Önceleri daha odaklanmış bir şekilde yalnız başıma kendimi geliştirecek motivasyonu bulabiliyordum ancak bu durum son yıllarda değişti ve beni de rahatsız etmeye başladı. Önceleri ne yaptığımı düşünürek o kafa yapısına geri dönmeye çalışıyorum.
Fikir tartışma ihtiyacını çevreni dizayn ederek karşılayabilirsin. Yani çevrendekiler yaptığın işe benzer birşeyler yapmıyorsa bir fikir almak zor olur.
Hızlı bir çözüm istiyorsan burada paylaşarak fikir alabilirsin.
  • bagcivan  (03.06.19 01:08:16) 
çalışırken arkadan herhangi bir canlı yayın aç ya da sevdiğin bir dizinin eski bölümlerini aç onu dinleyerek işini yap.


  • ssiradanbirigibi  (03.06.19 01:09:56) 
bunlar birileriyle yapılacak işler değil. ama şöyle yapabilirsin, alanından insanlarla belli zamanlarda buluşup yaptıkların üzerine konuşabilirsin. bu insanı çok motive ediyor. biz iki arkadaşımla her cuma buluşup tezlerimiz üzerine konuşuyoruz. faydaları saymakla bitmez, hem motive edici hem de o sohbet yapılacak çalışmaya ilham da olabiliyor. bakmadığın bir açı yakalıyorsun, karşındaki bazen bilerek bazen bilmeyerek bir kapı açabiliyor sana. sen de açıyorsun tabi.


  • skayas  (03.06.19 01:18:04) 
o benim genel halim. küçükken annem ekmek almaya yollayacağı zaman kim gitsin kavgası yapardık ablamla, ben birlikte gidelim derdim. öyle bi hal. hala hiçbir şeyi tek başıma yapmaktan hoşlanmıyorum. inadına da etrafında çok az insan olan biri oldum hep :/
seninle aynı durumda olan (yapılacak iş açısından) birini bulup onunla paylaşım halinde olabilirsin. y. lisans tezimi arkadaşımla eve kapanıp yazdık mesela. okul zamanları sınav falan olduğunda da hep arkadaşlarımla buluşur çalışırdım. böyle bi imkanın yoksa da kendini motive edecek şeyler bulmalısın. ne bileyim böyle çayını/kahveni, atıştırmalıklarını hazırlayıp törenle çalışmaya koyulmak gibi. bugün şu kadar iş bitireceğim şeklinde hedef koymak gibi.. artık seni ne motive ediyorsa. evde kapanıp çalışmak yerine bilgisayarını alıp dışarıya da çıkabilirsin, kafe olur kütüphane olur.. velhasıl çözümü sen bulacaksın aslında. kolay gelsin.

  • bxgx  (03.06.19 01:22:11) 
oha, benim yıllardır sorduğum soruyu sormuş.

ben bunu çok sordum, herkese. tanıdığım tanımadığım. ''yalnızken herhangi birşey yapamıyorum'' tadında.

sonra sebebini az çok anladım sanırım ama çözümü ''kalkıp hemen yap'' ya da bi manita bul onunla birlikte yap. çünkü ''arkadaşlar'' bazen aslında o kadar da arkadaş olmayabiliyorlar. manita öyle değil, kapıldığı için ahenke sen ne yapsan dünyanın en iyi şeyi o oluyor bir süre. işte o süre de seni götürür. sonrası yenisi.(acı bi' ilaç, farkındayım)


bunun sebebi sosyo-kültürel kazanılmışlık ve genetikle alakalıymış. hani şu enerji diyorlar ya hah işte bu o. 3 farklı tip var. bunların 2 si enerjiyle alakalı: içten yanmalı, dıştan yanmalı gibi düşün.

kimisinin enerjisi kendi içinden geliyor, bulunduğu ortamdan bağımsız. mesela türk olarak seven nişanyan buna örnektir.

diğeri ise enerjisini dışarıdan alıyor, motivasyon kaynağı kendisinden bağımsız. sen bu 2. haldesin, benim gibi.
hikayenin nedenlerinden çok; yani analiz yapmaktan çok hamle yapmak gerektiği için şunları bırakayım bi göz at.


oha, yazarı entrylerini silmiş. (bkz: iwillshowyouwhatitmeans) kullanıcı adına sahip bi' mimar vardı sözlükte. şahane anlatıyordu bu durumları. entry'lerini bulamadım şimdi. ekşişeylerde var diyorlar oradan bakılabilir.
  • mete kudur  (03.06.19 02:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.