[]

beyinden omuriliğe aktaramadım :(

tam 2 aydır araba kullanıyorum.
ilk günlere göre evet ilerleme var, trafiğe çıkabiliyorum.
ama hala beynimle kullanıyorum arabayı. düşünerek kullanıyorum.

mesela şimdi frene şu kadar basmam lazım, şimdi el frenini indirmeliyim, kırmızı ışıkta önümdekinin plakasını camımda görmeliyim daha ileride durmamalıyım yoksa değdiririm falan.

bugün kapalı otoparka yokuş aşağı inerken boş bulunup debriyaja da bastım tabii ki hızlandı araba. basmamam gerektiğini çok iyi biliyorum halbuki, daha önce çoook yaşadım ama diyorum ki "heh yokuş aşağı yol var dur debriyaja basmayayım yoksa araba hızlanır" falan hep böyle. içimden konuşa konuşa, düşüne düşüne. bugünkü olaya çok üzüldüm. ya önümde bir araba olsaydı...

araba kullanma eylemini hala omuriliğime tam olarak aktaramadım, reflekslerimle yapamıyorum. hep düşünerek, zihnimle yapıyorum.
üzülüyorum, kendimi güvende hissetmiyorum.
neler önerirsiniz?

edit: 24, erkek, ehliyeti 3 yıldır cüzdanda gezdiriyordum sad but true :/

 
İki ay erken.
Devam. Olur kesinlikle. Cinsiyet yaş tekrar sayısı vs. Her şey bir etken ama olmaması imkansız gibi Bir şey. En fazla biraz süre uzar o kadar. Dikkatli bir şekilde çalışmaya devam

  • kisa  (02.06.19 21:21:50) 
hocam iki ay nedir gerçekten, tamam atla deve bi şey değil araba kullanmak da reflekslerine işlemesi için her şartta bilfiil kullanman gerek


  • vedatchilipeppers  (02.06.19 21:28:55) 
Refleks haline gelmesini istiyorsan her fırsatta araba kullanmaya devam edeceksin.

14 yaşında ilk kez araba kullandım, 16 yaşında babamın arabasını kaçırıp mahallede sabaha kadar dolanıyordum, 18 yaşında ilk arabamı aldım ama ancak 19-20 yaşında gözüm kapalı sürer hale gelmiştim.
  • kaptan memo  (02.06.19 21:44:28) 
benim 6 aldi reflekslerin oturmasi


  • sttc  (02.06.19 22:06:28) 
18 yaşına kadar elimi direksiyona sürmemiştim. şöyle bir düşününce en azından 2-3 yılda oturduğunu anlıyorum. biraz zaman alıyor ama oturunca da bir daha o araba kullanma refleksini yitirmezsin.


  • parcaliham  (02.06.19 22:44:19) 
2 ay kısa bir süre. ayrıca, refleks kazanmanın en kolay yolu aynı rotayı sürekli izleyerek. gidilecek yön endişesini ve yol durumu elersin (yokuş, iniş, dönüş, vb.) bu şekilde bir 1-2 ay daha devam edersen en azından temel düzeyde refleks edinirsin.


  • helenart  (02.06.19 22:54:20) 
Arabaya, degisken cevreye/trafige/hava durumuna/yolun anlik asfalt vs. durumuna alisman en kotu 2 sene. Bak EN KOTU diyorum. Ki bu her gun araba kullaniyosan.

Neden?

Biz cok fark etmiyoruz ama sartlar cooook degisiyo.

Kisa giriyosun mesela. Lastik degistiriyosun. Hoop arabanin karakteri degisiyo. Fren pedalina basman gereken basinc degisiyo. Lastige bastigin hava degisiyo. Her sabah arabayla ayni yokustan cikiyosun ama o sabah asfalt buzlanmis oluyo vs.vs.

10 yildir ehliyetim var. Aktif olarak araba daha uzun suredir kullaniyorum. Gecen gun kocaman yere park edemedim.

Cok kafaya takmayip keyif almaya baklamisin. Sen gozunu yoldan ayirma yeter.. :)
  • bir3iki7  (03.06.19 00:28:31) 
genelde benzer şeyler yazılmış da tecrübe böyle ediniliyor işte.
daha bunun eriyen asfaltı var, yolda biriken suyu var, buzu var, karı var, önüne çıkan hayvanı var, insanı var, yolda bir anda karşına çıkan dönen kamyon tekeri var, öndeki aracın önünde takla atması var, yolda giden kamyonun üstüne kırması var, 100 km hızla giderken arabanın lastiğinin bomba gibi patlaması var..

var da var yani. bunların hepsini yaşar ve kazasız belasız atlatırsanız iyi şoför oluyorsunuz. bunları atlatmadan refleksleriniz gelişirse ileride buna benzer olay yaşadığında tepkiniz ona göre olur. unutmayın önemli olan hayatta kalmak ve başkalarına zarar vermemek. yoksa arabaya vurmuşsunuz falan önemli değil.

kazasız sürüşler.
  • ozdek  (03.06.19 01:01:34) 
dusunerek kullandigin icin olmyor zaten. beynin mantik kismi olayin icsellesmesine izin vermiyor otokontrol yuzunden. kendini daha rahat hissetmen lazim.


  • orpheus  (03.06.19 02:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.