[]

ses kartıyla başım dertte! :(

bilgisayarda müzikten anlayan birileri varsa bana yardım edebilir mi?

normalde presonus, harici ses kartı kullanıyorum. ses kaydı içinse adobe audition bana yetiyor. ancak bugün bana estiler ve midi klavyemi kullanmak istedim. kendi programı fi tarihinden kaldığı için hiç ısınamadığım cubase'te denemeler yaptım. pek bir ayar da değiştirmedim açıkçası. cubase ses kaydı çıkışı vermedi. ben de eski analog yaşamıma döneyim derken baktım mikrofonum eskisi kadar net ve yüksek sesli almıyor sesleri. bilgisayarın ses ayarlarına baktım, değişen bişi yok.

moralim bozuldu, zira bu bilgisayar ayarları bana roket bilimi gibi geliyor. bana bi yardım ederseniz çok sevineceğim.

şimdiden teşekkürler.

 
her halukarda işin zor çünkü; abi cubase kullanana kimseyi bulamazsın kolay kolay, adobe audition da kullanan bulamazsın, audition'u hele ilk defa senden duydum, cubase i de ben şahsen gömeli kafadan bi 11 12 sene oldu.

o yüzden bu programları bulup kullanıp, bilgisayarı açıp, programı açıp sana tık tık söyleyecek insan bulman çok zor. logic sorsaydın söylerdim.
  • Fodera  (02.06.19 15:48:49 ~ 15:49:22) 
Ses kartinin uzerinde, mikrofonu veya enstrumani girdiginiz slottaki gain ayari ile oynamadiginizi varsayiyorum. Birincisi cubase de kayit yaptiginiz kanalda muhakkak kaydi acip kapatacaginiz bir ibare vardir. Bu genelde R ile ifade edilir. Kaydi aktif ettiginizde bunu hoparlorden gelen sesten anlarsiniz. Boyle bir ses duydunuz mu veya cubase nasil bir sekilde kayda izin vermiyor, bir hata mi veriyor? İkincisi ses kartinda +48 phantom power gibi bir ibare olmali, bunu kayit yaparken acmalisiniz. Bu mikrofon seviyesini yukseltir. Adobe bildigim bir daw degil ama cubase de daha profesyonel kayit alacaginizi garanti edebilirim. En son care, ki bu genellikle ise yarar, ses karti ve bilgisayarin tum kablolarini cekin, elektrik baglantisini kesin. Bir sure bekleyip tekrar takin ve acin. Sacma da olsa bununda bir cozum olabilecegini tecrube ettim.


  • thesomberlain  (02.06.19 16:34:30) 
cubase'de ses kartının asio'su seçili miydi?

bu arada cubase 10 çıktı millet çılgınlar gibi alıyor ve kullanıyor çünkü 10. versiyona özel %50 indirim yaptılar. kaptım ben de bir tane.
  • alperz  (07.06.19 10:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.