[]

C1 vs Micra mı Yaris mi?

Elimizde 41.000 TL civarı para var.
Bu paraya yüksek kilometreli, hasar kayıtlı Yaris’ler geliyor.

36.000 TL’ye de Micra’lar ve Citroen C1’ler (ya da muadili Peugeot 107) geliyor.

Arabanın yakıt tüketimi benim için önemli. Hepsi az tüketen arabalar.
C1 için güzel yorumlar var ama babalar ve abiler, amcalar önermiyor pek.

Kenarda param kalsın diye C1 ya da Micra’dan yanayım, ama sanayi sanayi gezer miyim bilmiyorum?

Akıl fikir verirseniz tecrübelerinizle memnun olurum.
Siz olsaydınız ne yaparsınız?

 
Polo al hepsi fakir araci. 5 kurus fazla ciksin cebinden. Highline bulursan mis.

Olmadi honda al. Yine seversin.

Hic olmad git clio al.
  • baldan kaymak  (02.06.19 11:52:33) 
C1/107’yi çok beğeniyorum. Bagaj hacmi hariç. Genellikle hatchback arabaları sevmem. Araba deyince aklıma sedan arabalar geliyo ama kullanım amacına bakarsak gayet güzel arabalar.

C3’ü de listeye alıp bak istersen
  • (s)AINT  (02.06.19 11:58:55) 
C1 veya 107 alırsan sanayide çaya doyarsın. Ön takımlar zaten berbat, bir de şehir İstanbul ise hepten tamam. Şahsen Micra'yı öneririm.


  • wrench  (02.06.19 12:40:02) 
Listene eklemek istersen skoda citigo ve fiat panda’lar da dusunulebilir. Pejo 208e de cikabiliyorsan cikabilirsin.


  • pofudukayi  (02.06.19 13:26:10) 
bu biraz şans işi aslında. ama benim kuzende 5 6 senedir micra var, karı koca avukatlar öyle aracı zorlayacak yerlerde kullanmıyorlar. daha hiçbir sıkıntılarını, şikayetlerini duymadım.


  • bidakikanizialicam  (02.06.19 13:34:28) 
C1 - 107 cok ufak. ilk basta pratik gibi geliyor ama degil. b veya c sinifi arac cok daha mantikli.

1 yildir c4 kullaniyorum. citroen-peugeot grubundan korkmaya gerek yok. parasina gore en yuksek konforu veren araclar.

herhangi bi arabada sanayi sanayi gezebilirsin. araba dedigin istedigin kadar ekspertiz yap kapali kutu. ben olsa saticiyi iyi analiz ederdim araba kadar.

micra iyidir, c3 de iyidir belki jazz da bulursun o paraya.
  • orpheus  (02.06.19 15:30:29) 
4 sene dizel C1 kullandım. Rutin bakım haricinde ne servise gitti ne de bir sorun çıkardı. İki kişi için yeterli, şehir içinde pratik, sorunsuz bir araç. Motor zaten psa grubu klasiği HDI 1.4 litrelik sorunsuz ünite. Biz iki kişi kullandık, hiç "ufak bu ya" dedirtmedi. Yazın tatile giderken arka koltukları yatırıp iki katlanır bisiklet + bagajlarımızı rahatça taşıdı. Dizel için konuşursak şehir içinde ortalama 5 litre görmedim, 4'lerde geziyordu. Şehir dışında 1300 km civarı yol yaptık, ortalaması 4 litrenin de altına iniyordu. Ama çok sakin, tamamen tüketim odaklı kullandım. Klima yazın her daim açık bu arada.


  • orient blue  (02.06.19 21:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.