[]

Anneannem için doktor branşı ve öneri

Sitedeki doktor arkadaşlar, anneannem 76 yaşında ve son 1,5 yılda şöyle bir hastalık öyküsü var.


Not: Hasta uzun zamandır tansiyon ilaçları kullanmakta.
1,5 yıl önce ishal ve aşırı su kaybından hastaneye yatış, 2 seans diyaliz. Akut böbrek yetmezliği tanısı. (Kreatinin 1000'in üstüne çıkmıştı)
Bundan 5 ay sonra koluna pıhtı atması ile morarması, damarın ameliyat edilmesi. 1 hafta içinde ikinci kez bu kez beyne pıhtı atması ama kalıcı hasar olmadan atlatması.
Ardından anjiyo + atardamarın balon ile açılması ve kalp damarına stent.
Herşey yolunda derken 6 ay sonra sodyum düşüklüğü nedeniyle hastaneye yatış (2 ay arayla 2 defa)
nefrolog, kardiyolog gördü bu süreçte sürekli.
Son 3 aydır ise nefes almada sıkıntı, bacaklarda ve karında şişlik.
Doktora gidildiğinde idrar söktürücü kullanması tavsiye edilip gönderiliyor.
2 gün önceki kan tahlili ve ultrason sonuçları ekte. 2 gün serum destekli olarak hastanede idrar çıkışı sağlandı. Çok az rahatlama var ama nefes darlığı devam ediyor.
Kullandığı ilaçlar kan sulandırıcı, tansiyon hapı ve idrar sökücü.

Bu bilgilere göre teşhis ve tedavi yapmanızı beklemiyorum elbette ama kısaca yorumunuz ve yönlendirmenizle beni aydınlatırsanız sevinirim. Memleketteki (Bandırma ilçesi) doktor yapabilecek birşeyi olmadığını ve İstanbul'da bir gastroenteroloji doktoruna gitmesini söylemiş. Ne diyorsunuz?

 
Son şikayetine göre gastroya gitsin. Zaten yatıracak nefro da takip eder. Karın içi sıvı toplanması görünüyor. Bu önceki nefrolojik şikayetiyle de ilintili. Fazla vakit kaybetmeden başvurun enfeksiyon riski ve yaş açısından. Şifa bulur umarım. Geçmiş olsun


  • gatherer  (02.06.19 01:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.