[]

nikotin bandi

gunde 4 5 adet sigara iciyorum 15 yildir falan. cigerimde hacim kaybi sorunu var baska bir sebeple. doktor birakman lazim dedi. bu bant ise yarar mi? hangisini almaliyim? hicbir bilgim yok.




 
eğer kendini hazırladıysan bırakmak için hiç bir şeye ihtiyacın yok.


  • Fodera  (01.06.19 19:35:06) 
Ben bantla bıraktım. Biraz zorlandım ama bırakmam gerektiği için bir şekilde dayandım. Nikotin bandı işe yaradı bende. Canın istemiyor gün boyu. Her bir bandı ikiye bölüp kullandım ve uyuduğum sürede de hiç çıkarmadım. Çünkü yatmadan, kalkar kalkmaz vs durmadan sigara içiyordum. Yan etkisi sadece eğlenceli rüyalar görmek oldu. Kullanmaya başladıktan sonra 3-4 gün boyunca bantla birlikte sigara içmeye devam ettim. Sonraki günlerde sayıyı azalttım, günler geçtikçe azalttım sürekli. En son 1 sigaradan birkaç fırt alıp söndürüyordum ve toplamda günde 1 sigaraya kadar düşürdüm. Daha sonra bandın 3 numaralı olanına geçtim ve onunla birlikte içmemeye başladım. 2-3 hafta da içmeden bant kullanmaya devam ettim ve bantlar bitince bırakmayı başardım. Hiç sigara içmeden bant takılıyken arada krizler geliyor ve inanılmaz canınız istiyor. O krizleri atlatmayı başardığınız an bırakmış olursunuz. Ben saçma sapan şeyler yaptım o krizlerde, olduğum yerde zıpladım, su içtim vs.

20 yıldır içiyordum ve en az 1 paket içiyordum ve sigaraya aşıktım. Bu yüzden epey zorlandım ben, siz muhtemelen benim kadar zorlanmazsınız. Benim yaptığım gibi bantları makasla ikiye bölüp takabilirsiniz, yeterli geliyor kana verilen nikotin miktarı. ideali 1 numaralıdan başlayıp 3'te bitirmekmiş. Ben söylenen şu kadar hafta kullanın vs gibi şeyleri dinlemeyip vaktini kendim ayarladım. Tam olarak da şu ürünü aldım ilk olarak:

urun.n11.com

Şu da 3. adımı: urun.n11.com

Bazı kişilerde işe yaramamış ürünler. Ama bırakmaya niyetiniz varsa bence kesin deneyin, bir şey kaybetmezsiniz. Ucuz ürünler, denemekten zarar gelmez. Ben bırakalı daha 3 ay oldu, toplamda 1-1.5 ay sürdü bu bant hikayesi. Hiç içmedim, aradan 1 yıl geçince tamam artık başlamam bir daha diyeceğim kendime. Ama o krizleri atlatmayı başardıysam başlamam bir daha sanıyorum. Bu linklerden sipariş verdim, siz de verebilirsiniz. Bu arada aynı üründen babama da aldım, bırakamamış :)) Ama o bir kullanmış, bir kullanmamış filan çok önemsememiş ondan kaynaklı.
  • ensk  (01.06.19 19:50:16) 
Günde 5 tane sigara içiyorsanız bence hiç gerek yok


  • all girls dream  (01.06.19 20:13:52) 
Bırakamıyorum. Az ama bagımlı.


  • 000000  (01.06.19 23:34:46) 
ensk, banttan önce günde kaç tane içiyordun?


  • scudman1  (02.06.19 00:56:44) 
aylak kalınca yazayım istedim.

Ben bu güne kadar defalarca sigara bıraktım ve sonra tekrar başladım. çok çeşitli şeyler denedim, 99da nikotin bandı, 2005 2006 da sigara bıraktıraan ilaç champix'in eski olan versiyonu aklıma gelmedi şimdi, sonra hem ilaç hem nikotin sakızı, sonra elektronik sigara. yani bu bırakma sürelerim 6 ayı hatta 1.5 seneyi buldu. yani 1.5 sene içmeyip tekrar başladıydım.

Hep bıraktım ama yine başladım, sonra farkettim ki ben aslında cidden bırakmak istemiyormuşum. derken geçtiğimiz hafta sigara rahatsız etmeye başladı beni, düşündüm, ya dedim sigaradan başka hiç bir şeye bağımlılığın yok, niye kullanıyorsun o zaman? bin tane kötü yanı var,bırak gitsin dedim.

bu arada tütünüm bitmişti, tabi bunun bi 2 ay öncesi de var, hep böyle bir sıkıntı, bir rahatsızlık vermeye başladı sigara olayı.

Derken tütün bitti çat diye bıraktım, ne ilaç ne sakız ne bişey, abi inanırmısın bilmem 37 yaşına girmek üzereyim ben 17 yaşımdan beri de kullanıyorum, her nerede nasıl olursa olsun 1 gün hatta 1 saat sigarasız kalmadım ben, o kadar iradesiz ve güçsüz hissediyordum kendimi. bu geçtiğimiz bırakma süreçlerinde de ilaca, nikotin sakızına abanıyordum.

bu bırakmamda gram canım istemedi. çayımı da içtim, kahvemi de içtim, önüme mutlaka su koydum, can istemesi nasıl oluyor? canın istiyor bi yudum su içiyorsun 15 20 saniye sonra istek kalmıyor. o kadar basitmiş ki. birde şekercilerde satılan 'keskin nane şekerleri' vardır. bildiğimiz poşet içinde satılan geleneksel nane şekerinin nanesi fazla olanı, onlardan aldım mı acayip keyifli bile olabilir.

hatta annem kafamın etinin yiyordu 30 sene içti bıraktı sen de bırak bırak bırak bırak diye.

neyse bu gün annem geldi :) gelirken tütün almış yine bana, yine başladım içmeye ama özgüvenim geldi

sigara içmek keyifli mi? evet
hoşuma gidiyor mu? evet
peki rahatsız ediyor mu? evet
uzun vadede sigara kullanmaya devam edecekmiyim? hayır
peki bırakabiliyormuyum? çok kolay bir şekilde.

kısaca sigara konusunda özgünvenim acayip yerine geldi, şu tütün bitince katiyen sigara falan aramam. ha elektronik sigaram da var, hem de öyle bir set topladım ki akıllara zarar ama onu da satacağım, işime yaramıyor ve irademden başka hiç bişeye gram ihtiyacım yok. ha bu seferki bırakmam 7 gün sürdü ne ilaç, ne sakız, ne bant, hatta şeker bile atmadım ağzıma, şeker kullanmam ben çayda kahvede bile.

duyduğum en büyük rahatsızlık , herhangi bir şeye başlarken, bir sigara daha içeyim de sonra yaparım olayı veya sigaram bitsin yaparım. işte bundan nefret ettim arkadaş.
  • Fodera  (02.06.19 05:19:48 ~ 05:28:37) 
@scudman1 günde yaklaşık 1 paket, alkol aldığımda 1.5 paket. Son 6-7 ayda tütüne başlamıştım ama o da sayı olarak o kadar oluyordu.


  • ensk  (02.06.19 14:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.