[]

8tl ye gittigim yer 35tl oldu

Benim kazancim 4 kat arrti mi?
Yok nasil olcak bu isler?
Bir ara bi dis gucler vardi kimdi onlar? Gidip hesap sorucam da.


 
Senin kazancın 4 kat artmadı. Aksine senin sahip olduğun alim gücü yüzde 80 azaldı.

@ted'in uyarısıyla yüzde 80 inmiş.
  • put it in your appropriate place  (01.06.19 17:47:10 ~ 19:40:45) 
sen faakirlestin kardes

ama senin de dedigin gibi bunlar hep dis gucler, yoksa ekonomimiz layikiyla yonetiliyor orada sorun yok
  • exlibris  (01.06.19 18:32:31) 
(bkz: ironiyi anlamayan nesle aşina değilim)

Soruyu soran da gayet farkında kazancının dört kat artmadığının. Serzenişte bulunuyor burada açıkça.

Valla benim de on yıl önce 7 tl'ye aldığım ürün 52 tl'ye çıkmıştı en son. Yüzde 500 zam yemiş tam olarak. Sorarlarsa ekonomi çok iyi deriz, kim bilecek?
  • hatun  (01.06.19 18:48:46 ~ 18:50:03) 
Bu arada pardon sunlari yazmam lazim,
3 firma vardi simdi bir. Yer bulammiyorsun.
Eskiden yazlari dondurma kislari sandwich soguk sicak icecek + kraker ve yolun sonuna dogru turk kahvesi vardi. Ekranlardan avenger 1 2 3 izleyebiliyordun baya bildigin internetine baglanip tv izleyebiliyordun.

Simdi sadece su ve bozuk ekran var.
  • dedim dedim de kime dedim  (01.06.19 19:38:27) 
sadece otobüs değil budo bile 40 tl oldu. 2 sene önce kampanya ile 10 tl'ye bilet alınabiliyordu. otobüs fiyatı neredeyse.


  • nothing in my way  (01.06.19 20:00:19) 
Geçen sene 4 tl'ye aldığım oje şimdi 8 tl. Azıcık iyi bir oje alayım dersen 15-20 tl. Oje lan bu alt tarafı.

Maaşım işe başladığım zamana göre 2 kattan daha fazla arttı. Sabit giderim yarı yarıya azaldı(sıfırdan ev kurdum, eşya borcu ödedim başladığım zaman). İlk yıllarımda tüm gidere rağmen para biriktirebiliyordum. Şimdi maaş yetsin diye uğraşıyorum.

Hesap sormaya beraber gidelim lütfen. Ben de onlara çok kırgınım.
  • siyah noktali film  (01.06.19 20:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.