[]

Elektrik sigortası anlayan

Merhaba.

Evimdeki elektrik sigortaları oldukça sorunlu yağmurlu havalarda atıyor ya da uzun süre evde değilse döndüğümüzde mutlaka atmış oluyor. Başlarda apratman girişindeki atıyordu elimle dokununca onu değiştirdim çözüldü. Bir süredir iyi gidiyordu lakin bu gün alınan çamaşır kurutma makinesini prize takınca servis sigorta yine en aşağıdan atti. Iki defa denedik atti. Makineden olma ihtimali de var mutlaka ama yarın gelip servis bakacak. Ama şimdi ev girişindeki sigortaya da elimle dokununca atmadığını fakat elektriği kestiğini gördüm. Temassizlik şüphesi ile açıp baktım evet bazı kablolar gevşek idi onları sıktım. Servis gelmeden makineyi denemeyeceğim ama bu sigortalar beni dedirtiyor. Komple yenilemek mi lazım aralarında yanlış ampere sahip bir tane mi var. Ekte ki görselden kontrol edebilir misiniz? Neyi nasıl yapmak lazım yarın gelecek servis elektrik işlerinden anlar mi acaba?


 
i.hizliresim.com

Yüklenmedi sanırım
  • cizgilerebasancocuk  (01.06.19 17:48:31) 
elektrikten anlamiyorsun bir elektrici cagir. ugrasacam derken akima kapilabilirsin. illa makineyi denemek istiyorsan evde o sigorta atik iken elektrik olan bir prizden uzatma cekerek deneyebilirsin. eger atan kacak akim ise o zaman prizde, uzatmada ve makinenin icinde bir kisa devre varir. servisten once elektrikciue baktirmak uygun olur bence.


  • helenart  (01.06.19 17:58:58) 
kaçak akım rölesi varsa sizin hayatınızı korumak için atıyor gibi. fotodan anlayamadım ama.


  • ozdek  (01.06.19 22:12:40) 
Tesisatınızda kaçak olabilir. Hangi röle atıyor?

Çamaşır makinesi ile buzdolabı aynı rölede mi? Ana giriş rölesi mi atıyor yoksa belli bir tanesi mi? Sayacın oradaki ana şalt rölesi atıyorsa topraklama veya kaçak/tesisat arızası olma ihtimali yüksek
  • nop  (01.06.19 22:50:08) 
Üzerinde buton olan atıyorsa artık akım anahtarı (kaçak akım rolesi) atıyor, kaçak var demektir.

Buton olmayanlardan bir tanesi atıyorsa o hatta akım eşik değerini aşıyor demektir.
  • goodz  (02.06.19 00:08:33) 
Ana sigorta atıyor. Elektrikten anlamıyorum ama bu işleri yapmadan önce ana sigortayı kapamayı ve kontrol kalemi ile kontrol etmeyi akıl edebiliyorum. Ilk biride yazdığım gibi ana sigorta atıyor. Acaba sigorta amperleri mi düşük diye sormuştum aslında.


  • cizgilerebasancocuk  (02.06.19 00:46:35) 
Hayir sigorta amperleri düşük değil, iki tane 2000wattlık ufo ısıtıcı calistirmiyorsaniz tabi...


  • nop  (02.06.19 01:19:30) 
O halde muhtemelen kacak var diyebiliriz. Cihazda da bir problem olabilir çünkü aynı prizden çamaşır makinesi beslenirken anında atma yaşamadık. Aynı prizde çamaşır makinesi çalışırken kurutma makinesinin fisini takar takmaz atması onu işaret ediyor.


  • cizgilerebasancocuk  (02.06.19 03:00:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.