[]

Silahtan anlayan duyurucular

Öncelikle herkese merhaba,

Taşıma ruhsatlı bir silah almayı düşünüyorum. Baktığım silah glock 19 gen4 fakat MKE de bu silah yok. İkinci el sıfır kullanılmamış silahlar mevcut fakat almışken de sıfır alayım diyorum. Bu arada glock ne kadar efsane olsa da bir sürü kötü yorumları da mevcut. Neyse, ikinci seçenek Hırvat silahı Hs product in silahi, güzel gittim baktım hatta bir arkadasım da aldı yakın zamanda fakat onun satın aldığı sub compact modeli. Sub compact taşıma icin bir tik daha iyi fakat bir poligon silahı da değil. Arada poligona gidip ateş de etmek istiyorum. Belki hs product compact modeli olabilir.

İki tane sorum olacak birincisi tavsiye edeceğiniz silah var mi? Yerli silah almayı pek düşünmüyorum. Diğer soru ise ikinci el silah alınırken nelere dikkat etmek gerekir. Ben aylardır büyük bir araştırma içerisindeyim fakat belki sizin de bir tavsiyeniz olur gözümden kaçmış bir sey olabilir. Ya da güvenilir silah satan bir tanıdığınız vardır oturur konuşuruz.

Silah almayın taşımayın vs bu tür seyler yazmayın lutfen.

 
Öncelikle alma nedenin nedir? Evde kendini aileni korumak mi yoksa disarida kendini korumak mi? Tasima ruhsati aldigina göre yaninda tasiyacaksin bu sebeple agirlik ve pratiklik onemli eline guzel oturmali vs direk su model diyemiyorum o kadar net bilgim yok
Ancak evde kendimi ailemi koruyayim dersen tufeklere de yonelebilirsin otomatik av tufekleri bu isler icin yeterince caydirici.

  • basond  (01.06.19 16:41:42) 
john wick 3 filmini izlersen,
otomatik pompalı tüfek dışında gerisinin yalan olduğunu görürsün :)
koca wick amca bile başlarım böyle işe deyip, çatışmanın ortasında depoya gidip pompalı tüfek alıp çatışmaya öyle devam ediyor.
  • aslindasorunumpsikolojik  (01.06.19 16:47:12) 
canik iyidir glock falan macera aramaya gerek yok


  • loser blueser  (01.06.19 16:50:53) 
birincisi glock için üretilen mermileri temin etmek zor olsa gerek çünkü glock için özel mermi üretiliyor, bu kalibre ile mm ile alakalı değil, içindeki barut gibi kimya ile ilgili olan kısmı, plastik gövde olduğu için uygun mermi kullanmama sonucunda patlayan bir sürü glock bulabilirsin internet aramalarında, ikinicisi amerika bizim türk malı silahları yere göre sığdıramıyor, türkiyede böyle imkan varken kalkıp glock gibi yabancı markalara çok para vermek sadece zenginlik olur, yani zenginsen ver ama değilsen macera aramaya gerek yok.

ben zengin olsam, kalkıp glock almam mesela, sig saure trailside alırım, desert eagle alırım, fantazi dünyası yani.
cdn0.thetruthaboutguns.com
  • Fodera  (01.06.19 16:58:15 ~ 17:00:04) 
Öncelikle Glock ile ilgili olarak, üretici poligonal yivleme kullandığından tamamen kurşun (element olan) mermiler önerilmiyor. Polimer gövde ile bir alakası yok yani durumun. Zira artık çoğu firma polimer gövde kullanmakta.

Yerli silah ile ilgili olarak, son yıllarda güzel gelişmeler oldu. Fiyat sizin için önemli ise yerliye yönelinebilir. Fakat para sorunum yok diyorsanız kalite kontrolü ve machining vb. gibi konularda yerli silahlarımızın hala bazı eksiklikleri var.

Poligon silahı arıyorsanız zaten çoğu hizmet tabancasından uzak durmanız gerekiyor. Glock da hizmet tabancasıdır. Bu tabancaların tetikleri stres durumlarında ani patlamaları engellemek için genellikle ağır ve hantal olur. (Aklıma gelen bir istisna Walther PPQ) Genel bir kanı da silah ağırlığının poligon atıcılığında grupmanı olumlu etkilediği yönündedir. Bu biraz kişisel bir durum bence. Yine interneti araştırırsanız Glock'unun sol vurduğundan şikayetçi çok kişi görürsünüz. Bu da Glock tipi tetik ve tetik emniyetine alışmamaktan kaynaklı.

Bir tabancaya karar vermeden önce mümkünse şehrinizdeki poligonları ziyaret ederek mevcut modelleri deneyin. Tetik ve horoz tipleri hakkında internetten bilgi edinmeye çalışın. (Tek hareket vs.) Sadece 9 mm değil 45 acp mühimmat kullanan tabancaları da test etmeye çalışın. (Çoğu silah meraklısı 1911 hayranıdır mesela)

Youtube da Osman Ortaç'ın videolarını da izleyebilirsiniz.
  • edaddy  (01.06.19 17:13:06) 
Teşekkürler güzel cevaplar icin söyle bir durum var sonuçta antrenman yapmam gerekecek ve poligona gidicem o yüzden silahi kullanma yerim poligon olacak. Glock la ilgili aynen benim okuduklarımda poligon icin uygun olmadığı görev amaçlı üretilmiş bir silah olduğu fakat almışken de iyi bir silah alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum. Bir de glock un tartışmasız taşınabilirliğinin çok kolay olması. Türk silahlarına gelince canik in sub compact modeli hoşuma gitti fakat onunla ilgili de yeteri kadar video ve geri dönüşüm bulamadım sonuçta yeni bir silah pek ne olacağı belli değil. Silah konusunda araştırmalarım beni ithal silaha getirdi, iyi bir yol katetmiş olsak da taklit silahlar üretiyoruz. MKE bin getirdiği silahlar çok kısıtlı Ve az su an ellerindeki modelleden f/p hs product ağır basıyor. @edady yorumun icin teşekkür ederim.


  • monkey  (01.06.19 17:56:58) 
Tp9 sfx elime de aldım denedim de fakat silah çok büyük geldi bana taşınması da zor ben taşınması da kolay bir şey olsun istiyorum. Bu arada ellerim kucuk compact ve sub compact modeller elime daha iyi oturuyor. Normalde sub compact modellerde serce parmağı dışarıda kalır ben de o bile dışarıda kalmıyor:) o yüzden Tp ya da sar9 çok büyük silahlar benim icin. @tangoalfa teşekkür ederim yorumların icin.


  • monkey  (01.06.19 18:24:32) 
ben askerdeyken rütbelilerin bi kısmı atış takımındaydı ki bazıları bordo berelilerden revize edilme, gözlerinde sürekli gece görüş kullanmaktan 0.25 - 0.50gibi aslında çok önemli olmayan bozukluklar olduğundan revize edilmişlerdi.

hatırladığım şeylerden birisi türkiye şampiyonu vardı bi tane, eski bordolardan, bu atış yarışmaları için(poligon) müsabaka tabancası kullanıyordu, yani yukarda yazıldı mı bilmiyorum ama bir çok modelin müsabaka serisi de oluyor diye tahmin ediyorum.

hiç unutmam ingilizlerle tatbikattayız, stenfield ingiliz piyade tüfeği ile 20 20 20 ayakta, diz, yatarak atış yatım, 20 tane vurmuştum. bir de atışlarım süperdi sözde benim hep 3 de 3, hep 3 de 3.

bizim bu bordoluktan revize olanlar, 60 da 60 çektiydi ağzım açık kaldıydı. piyade tüfeği 200 metre, kanas 400 metreden atılıyor bu arada.

stenfiel miydi hatıralayamadım tam ingiliz piyade tüfekleri bulpup, hem kısa hem uzun namlu vardı, mini m makinalı, kanas, roket atar, uçak savar ve havan atışları olmuştu.

atış takımı derken benim de dahil olduum tabur içindeki atış takımı değil, kkk bünyesinde ulusal atış yarışmalarının yapıldığı atış takımı.
  • Fodera  (01.06.19 18:25:26 ~ 18:27:32) 
Taşıma ruhsatı sadece belli işlerde çalışanlara veriliyor. Mesleğiniz nedir ki?
Glock iyi bir tercih olur maddiyat yeterliyse.
Değilse hs9 da kesinlikle kötü değil.
  • Trene çelme atan adam  (01.06.19 19:59:54) 
@trenecelmeatanadam Glock fakat ikinci el olacak sıfır denilse bile çünkü MKE den alma şansım yok. Mesleğim taşıma ruhsatı almam icin sıkıntı yaratmıyor. Hs ve glock arasında kalmam normal öyleyse ? Sig de bakabilirim ama onun fiyatları 30k ya dayanıyor hatta geçiyor o kadara gerek olduğunu düşünmüyorum.

@fodera ben taşınması kolay bir silah düşünüyorum poligona antrenman için gidicem sadece. İleride belki bir ikinci poligon silahi da alırım. Bahçeye de crossbow alıp yanı Tatar oku Atis talimi yapmak istiyordum ama milli sporcular haricinde alımı yasakmış.
  • monkey  (01.06.19 20:09:44) 
Ben hs tavsiye ederim. Kullanmadım tutmadım ama çok yorum okudum. Fiyat performans oranı çok yüksek anladığım kadarıyla.


  • Trene çelme atan adam  (01.06.19 20:50:38) 
bu tarz crosbowlardan bayağı bir almıştık biz. belki 30u geçiktir.
images-na.ssl-images-amazon.com

napolide av bayii vardı bitane, oradan alıyorduk, liman yoluyla ülkeye sokarken hiç sıkıntı yaşamadık, kaldı ki 10 farklı limandan girmiştik ülkeye farklı zamanlar.

kısaca gemici arkadaşın varsa yasak bile olsa getirebilirsin.
  • Fodera  (01.06.19 21:12:47) 
Glock çok pahalı, o kadar pahalı olması bence abes. Evde uzun yıllar kullanmadan bakım yapmadan duracaksa toplu tabanca al. Glock ayarında emniyetsiz çek at tarzı bir şey arıyorsan canik olabilir. Ancak caniğin de kabzası kısa ve dışardan bakınca oyuncak silahtan pek farkı yok.


  • mekhanik karpov  (01.06.19 23:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.