[]

Data - Veri Yedeklemeleri hk. (LF Daha iyi yöntem tavsiyesi)

Selamlar,

Çalıştığım şirketteki veriler çok uzun zamandır sadece HDD'lere yüklenerek yedekleniyor. Daha sonra haftalık alınan bu yedekler daha büyük HDD'lere depolanarak saklanıyor.

Benim sorum şu ki: sene oldu 2020 halen HDD'lere yedeklenme sureti ile mi saklamamız gerekiyor bu verileri oldukça büyük bir şirketiz ve elimizdeki datalar oldukça değerli sadece bi dolaba saklayarak korunması biraz saçma geliyor bana.

Bu konu hakkında detaylı bilgi almak istiyorum nasıl ciddi koruma ve hdd yükünden kurtulabiliriz yada bu işler nasıl oluyor.

İyi günler.

 
storage tarzı bir cihaza yedekleme alabilirsiniz. mesela biz bu iş için qnap kullanıyoruz. büyük bir harddisk gibi düşün. ama çok daha güvenli olanı. raid 5 denen yapıyı kullanırsınız böylece disklerden bir veya birkaçı bozulsa bile hayatınıza devam edebilirsiniz. bu cihazların içindeki harddisklerinde en kötü ihtimalle red serisi olması gerek. normal hdd'ye göre daha güvenli. ayrıca çift power source'a sahip bir cihaz seçmenizi öneririm. bir şebeke + bir ups veya 2 farklı ups şeklinde gücün kesilmesini engellersiniz.


  • delidir yakalayin  (01.06.19 15:15:20) 
  • rotten head  (02.06.19 01:39:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.