[]

apartman yonetmeligi hk. avukat arkadaslardan kisa bir soru hakkinda yardim

merhabalar,

apartmanda bir dukkanda su akmasindan mutevellit hasar meydana gelmis ve bu hasar dukkanin sigortasindan (sigorta yenileneceginde sigorta primini arttiracak diye) karsilanmayip apartman tarafindan karsilanmis. tutar 5000 tl.

biz de neden sigortadan karsilanmadi diyoruz duzgun bir cevap yok. iyi odeyelim faturasini ibraz edin diyoruz onu da yapmiyorlar. biz de odemeyi reddettik, diger 9 daire odemeyi gerceklestirmis. simdi yazi asmislar direkt ismimize ve odenmemesi halinde mahkemeye vereceklerini soylemisler.

boyle bir haklari var mi? bizden ne imza alindi, ne fatura teblig edildi, ne de alacak yazili bir sekilde teblig edildi. bu sartlar altinda suc duyurusunda bulunma haklari var mi? varsa neye dayanarak?

bir de ilgili kanunu refere edebilir misiniz? kendim de arastirmak istiyorum.

tesekkurler.

 
yalnız bir bilgi eksikliği var.
sigortadan karşılansaydı apartmana rücu edilecekti. yani adamın primi falan değişmeyecekti. ortada vur kaç olayı yok apartman suçluysa ondan rücü edilir. fakat genelde bu su 10 dairenin hepsinden değil birinden kaçar?
genelde de dükkanın üstündeki daire olur. sigorta o daireye rücu eder. eğer o dairenin sigortası varsa bir para ödenmeden olay kapanırdı.
su ortak alanlardan kaçtıysa -- nasıl olur bilemiyorum genelde koridorda ya da asansörde su olmaz. eğer gider borularında bir sıkıntı olduysa ortak alan sayılabilir bak. bu da genelde bir şaft içinden gider o borularda %90 sıkıntı olmaz çoook eski değilse.
sonuç olarak size açıklama yapılmalıdır. ne ödendiğini bilmek zorundasınız.
dükkanın sigortasıyla ilgili bir durum yok bence zaten size rücu edilecekti.
önemli olan sizin ya da apartmanın sigortası var mıydı? bu durumda ödemezdiniz.
ortada çok büyük saflık ya da büyük yolsuzluk dönüyor biraz karıştırın ortalığı ortada fatura bile olmayabilir. ama siz sorunca fatura çıkar şimdi. birileri tatil fonu yaratmış bile olabilir kendilerine.
  • ozdek  (01.06.19 11:41:01) 
tesekkurler aciklama icin.

faturayi gostersinler gene verelim ustumuze duseni diyoruz biktik yani o kadar. utanmadan yazi asmislar bir de ona sinir oldum.
  • seksli harf  (01.06.19 11:43:10) 
Özdek haklı

Kat mülkiyeti kanununa göre ortak alanlar belli. Eğer apartman pis su tesisatındaki kaçaktan dolayı hasar olduysa tüm daireler ortak öder.

Dükkanın üstündeki dairelerden birinin temiz su tesisatındansa sadece o daire ödemeli. Atık su da öyle. Ana kolon borusundan ayrılan ve o daireye ait boruysa yine sadece o daire ödemeli.

Bu ayrım önemli. Bence hasar Fotoğraflarını isteyin. Hangi borudan olduğunu irdeleyin. Niye sorumluluğunuzun olmadığı bi şey için para veresiniz?

Fotoğraf yoksa ben hayatta vermezdim. Mahkemeye versinler. Eğer ana kolon pis su borusundan kaynaklandığını kanıtlayamazlarsa elleri boş dönerler.

Ayrıca, pis su borusundan sızan sudan hemen büyük hasar meydana gelmez. Yavaş yavaş akar genelde. Su eğer yoğun bi şekilde akıyosa temiz su tesisatından olma ihtimali çok yüksektir.

Bi de bu 5 bin lira neye harcanmış? Detayı var mı? Boya moya hadi 2 bin lira tutsun. Kalan 3 bin ne için?

Özelden de bilgi verebilirim. Benim işim hasar.
  • (s)AINT  (01.06.19 11:54:31) 
yanlis hatirlamiyorsam olay su:
gider suyunda sikinti cikartiyor. sigorta sirketi yapsa da sigorta sirketi bizden bu ucreti tahsil edecek deniyor. ustune ustluk adamin sigorta primi artacak deniliyor ve direkt yonetim yaptiriyor. simdi de parayi istiyorlar 500 tl daire basi toplam 10 daire var 4 tane de dukkan var onlardan da istenmis olabilir. yani en az 5000 tl. ben de babama fatura isteyin, faturayi gormedikce odeme yapmayin dedim.

ahlak yoksunu herifler gidip babamin ismine panoya yazi yazmis altina da mahkeme hakkimiz var git ogren yazmis hadsiz bir sekilde.

ben de usenmedim ilgili mevzuati okudum. 2 tane a3 sayfasinda yazdim maddeleri bunlari bunlari yaptin mi? dedim. mahkeme acmakta ozgursun, ilgili mahkemede yukaridaki sorulari sorma hakkimi sakli tutuyorum dedim.

en alta da toplum icinde onur zedeleyeci davranistan tazminat davasi acma hakkimi da sakli tutuyorum yazdim. isten donuste asicam.
  • seksli harf  (01.06.19 12:35:52) 
Yazdığım mesajı buraya da kopyalıyorum. Belki birinin daha işine yarar

“Sigorta karşılasaydı. Rücu etseydi.

Rüculu dosyalarda durum mahkemeye gidebilecek olduğu için sigorta eksperi hasar tutarının piyasa rayiçlerine uygun olmasına daha çok itina gösterir. Yani fazladan, boş yere para yazmaz. Hakkı neyse onu yazar. Eksper raporunda hasar tespiti de yer alır. Herkesin kafası rahat olurdu. Sen sorduğunda eksper raporunu açar, nereye ne kadar hasar yazmışlar, hasarın kaynağı neymiş hepsi yazılı olarak sunulurdu. Kafanıza yattıysa apartmanca öderdiniz. Yatmazsa, piyasa rayiçlerinden fazla paraya yapıldıysa itiraz ederdiniz. Olay bu.

Apartman karar defterinde bu olay geçiyo mu? İmza var mu? Hasar detayı var mı? Eşek gibi gösterecek sana bunları. Yurt dışında olsanız da ulaşamasalar anlarım. ”
  • (s)AINT  (01.06.19 13:13:22) 
Bi de şu prim artışından korkan zibidilere ayar oluyorum. Yangın sigortası abi bu. Kasko değil, tzmm değil. Ödediğin prim taş çatlasa 500 lira zaten. Ne kadar artabilir ki? Hadi 600 olsun seneye.


  • (s)AINT  (01.06.19 13:16:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.