[]

Cracklenmiş oyun konsolu mu orjinal konsolu mu?

Merhaba,

Evimizde hem orjinal PS3 hem de Orjinal XboxOne S var, ikisini de bir hevesle alıp bir iki oyun yükledikten sonra bir daha hiç kullanmadık bunun 2 nedeni vardı her iki konsolda da CoOp konusunda hayal kırıklığı yaşadık Spor ve Araba yarışları dışında neredeyse oyunların %95'i Single Player olarak tasarlanmış, Bunun dışında konsol orjinal olduğu için oyunlara da dünya kadar para harcamamız gerekiyordu bir süre sonra sıkılıp bıraktık her ikisini de.

Bugün hemen her ilde olan şu kaçakgöçek elektronik cihazların satıldığı Amerikan pazarı denilen yerlerden birine gittim bir mekanı gözüme kestirip girdim mekandaki arkadaş 30 yıldır oyun ve konsol sektöründeymiş durumumu anlattım Türkiye'de benim gibi binlerce insan olduğunu bir hevesle gidip Teknoloji mağazalarından orjinal konsol aldığını sonra da oyunların fiyatlarından dolayı bir süre sonra bıraktığını söyledi adam aynı cihaza istediğin kadar oyunu tanesi en fazla 20 liradan yükleyip veriyoruz sıkılınca geliyorsun binlerce seçenekten yenilerini seçip yükletiyorsun böylece sıkılıp bıraktığın cihazı yıllarca kullanmış oluyorsun dedi bana da mantıklı geldi. Bir diğer mesela bazı oyunların Türkiye'deki online mağazasında satışının olmaması oyun aslında var biliyorsun internette arayınca çıkıyor ama konsolun mağazasında yok çünkü Türkiye'de satışı yok, bu kırdırma mevzusunda bu sorun da ortadan kalkıyor haliyle. Her neyse bu elemanın mağazasında otururken 1 saat içerisinde sayısız müşteri girdi çıktı kimisi oyun yükletti kimisi sorunlu cihazlarını bıraktı tamir için tıpkı yıllar önce commdore 64 oyunlarını kopyalattığımız abiler gibi baya bir keyiflendim yani.

Şimdi sormak isteğim şey şu ki, konsolları kırdırıp kullanmak mantıklı mı yoksa orjinali bozulduğu için sakıncaları var mı? Ya da siz nasıl kullanıyorsunuz?

 
PS3 için söyleyeyim kırdırın gitsin, üretimi durmuş, PS Store’da da çok aktif olmayan bi’ konsol oldu çünkü. Kırılan firmware versiyonundan sonra konsolu güncelleyememek dışında başka bi’ derdiniz olmaz, ki üretimi durdurulmuş konsolun da güncelleme alması imkansız olduğuna göre başka derdiniz kalmıyor. :)


  • Beherit  (31.05.19 20:11:59) 
Bilimum konsol sahibi biri olarak (ds, 3ds, wii u,xbox 360, ps2, ps1, ps4, xbox one s) öncelikle amacınız net olarak belirlemelisiniz.

1-) Online oynamak sizin için ne derece önemli ? Fifada session yada fut kasmak gibi bir derdiniz var mı ? Rainbow, rocket league vs rekabetçi oyunları sever misiniz yoksa hiç ilginiz yok mu ?
2-) Aynı anda 50 tane oyununuz olsa sıradan hepsiniz oynar mısınız ?

Eğer birinci soruya cevabınız evetse (yazdıklarınızdan böyle olduğunu pek sanmıyorum ama ihtimalleri değerlendiriyoruz) kesinlikle orjinal kullanmalısınız. Eğer kardeşlik sisminden hiç haberiniz yoksa bakmanızı tavsiye ediyorum (forum.donanimhaber.com) . Bu durumu bilmediğinizi varsayarak kısaca özetlemek gerekirse dijital oyun kardeşliği demek güncel konsollar (nintendo switch, xbox one, playstation 4 (ps3te var mı kullanmadığım için emin değilim)) 1 hesabı 2 kişi kullanılmasına olanak sağlıyor. Yani 200 liralık oyunu 2 kişi ödemiş oluyor yani yaklaşık adam başı 100 liraya orjinal kullananiliyorsunuz. Bu olayın tek handikapı 2 kişide de hesabın bilgileri olduğu için kötü niyetli kişilerden oyun hesabı alırsanız oyun hesabını kaptırabilirsiniz. Forum donanımdaki referanslı kişilerden alışveriş yaparsanız bir sorun yaşamanız çok düşük olasılıktır. Ben 3-4 senedir ps4 kardeşlik grubundan 10larca kez alışveriş yapmışımdır bir kere dahi başım ağırmadı.

ps3 devri geçmiş bir cihaz onu kırdırmanızda bir sıkıntı olmaz ama onun da dezavantajı artık çağın gerisindeki grafikler ve yeni oyunların çıkmaması, yani kaybedecek bir şeyiniz yok :) xbox one zaten henüz kırılmadı diye biliyorum.

Ek olarak:
"aynı cihaza istediğin kadar oyunu tanesi en fazla 20 liradan yükleyip veriyoruz sıkılınca geliyorsun binlerce seçenekten yenilerini seçip yükletiyorsun böylece sıkılıp bıraktığın cihazı yıllarca kullanmış oluyorsun" bu külliyen yalan. Xbox 360ı crackli kullanırken cihazı açtığımda 50den aşağı oyunum olmazdı. Peki ne oluyodu ? Bunu mu oynasam, acaba bunu mu oynasam yok diğerini oynayım neyse ya sıkıldım yarın bakarım diye diye oyun bitiremedim. Aynı durum pcde steam kütüphanesinde 1000 tane oyun olan arkadaşlar için de geçerli.

2 cihaza da sahip olan birisi olarak bence xbox one gerçekten ps4ün çok gerisinde kalmış bir konsol, en azından Amerikada yaşamıyorsanız durum böyle. PS4e geçme şansınız varsa geçin, hem çok daha fazla exclusive yani kendine has oyunları var hem de size bahsettiğim hesap kardeşlik konusu çok yoğun. 20-30-40-50-60 lira bandında harika oyunlar bulabilirsiniz.
  • Golden Ratio  (31.05.19 20:36:06 ~ 21:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.