[]

ev alana beleş verilen vatandaşlığa sahip olmak nasıl bir duygu?

gerçekten nasıl hissettiriyor dünyanın en ucuza satılan vatandaşlığına sahip olmak? hani paha biçilmesi bile sıkıntı ama atıyorum kıbrıs rum kesimi 2 milyon euro fiyat biçerken, türkiye'nin 220 bin euro civarlarında ev alana beleşe vermesi, hatta ne bileyim, ev alma sözü alana cebinden beş kuruş harcatmadan vermesi size koymuyor mu? burkina faso vatandaşlığı bile bu kadar düşmemiştir.




 
İyi de şu anda tc vatandaşlığı almak enayilik. Suriyeli bir göçmen, çok daha fazla hakka ve ayrıcalığa sahip.


  • prizmatik  (31.05.19 17:28:15) 
hayir vatandaslik millietcilik falan kitleleri koyun gibi uyutmak icin uydurulmus konseptler. zerre umrumda olmaz. baska derdim isim gucum var zira.


  • hot potato  (31.05.19 18:03:31 ~ 18:03:57) 
Bir kere dünyanın en ucuz vatandaşlığı değil. Ab üyesi değiliz ekonomimiz kötü ama yine de kör topal ayakta duran bir ülkeyiz o yüzden fiyat normal. Kıbrıs AB ülkesi ve çok küçük bir ülke fiyatı bundan dolayı yüksek tutmuş olabilir. Demografisini değiştirmek kolay bizimkini zor.
Burda iki mesele var. Birincisi adam pasaportu almak için yatırım yapar ülkeye bile uğramaz. Pasaportu alır işine bakar. Bunun sana bana ne faydası var? Belli ki kuvvetsiz pasaportu olan bir ülke vatandaşı ya da her ihtimale karşı bi pasaport daha alayım diyen bir zengin. İki ihtimalle de senin hayatını etkilemeyecek.

Gel gelelim ikinci kısma. Adam gelsin otursun. Yaşasın üretsin çalışsın vergi versin. Bundan neden rahatsız oluyoruz? Kim gelecek? Gelecek olanların ırkı mı seni geriyor?
Arap, acem ıraklı, gürcü vb gelecek. Bizim onlardan alcak hiçbir şeyimiz yok mu sence? bence çok var. Dünyada szü geçen ülkelerin hepsinde çeşitlilik var. Teklik yok.
  • un  (31.05.19 20:06:12) 
@un evet, dünyanın en ucuz vatandaşlığı. ayrıca ab üyesi olmayan montenegro 350 bin dolardan açıyor kapıyı, ki o da her istediğin yerden değil, gelişmemiş bölgeden. üstelik 2000 kişilik kotaları var. sonra, karayip ülkelerinde 300 bin doların altına emlak yatırımına vatandaşlık verilmiyor artı her aile üyesi için ek ücret isteniyor. yalan yanlış uydurmayalım.


  • dalaylamaninkabri  (31.05.19 20:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.