[]

Hamilelik-Özel Hastane-Doktor

Arkadaşımın doğumu yaklaştı. Özel bir hastane'de doğum yapacaktı. Bugün arkadaşım dedi ki ''Özelde yapmayacağız doğumu. Doktor, doğumu hemen yapmak istedi çünkü sonuçlar iyi çıkmamış. Kalp atışlarında mı ne problem varmış. Ondan sonra devlet hastanesine gittik. Orada 'Hiçbir şeyiniz yok' dediler. Doktor müşteri kaçırmamak ve aynı zamanda tatile gitmek için belki de çocuğa zarar verecekti''

Şimdi şöyle bir şey var. Özeldeki sonuçlar çok iyi değilmiş. Kalp atışı seyrek çıkmış ama 1 saat sonra devlet hastanesine gidip(bakın 1 gün filan da değil) test yaptırdıklarında sonuçlar gayet normalmiş. Ben de ''Doktoru gidin şikayet edin. Yarın bir gün başkasının bebeğine zarar verir de keşke bir şey yapsaydım dersiniz'' dedim. Sonuçta belli aralıklarla hastanelerle ilgili başlıklar okuyoruz sözlükte. O yüzden gidin yapın, uğraşın dedim.

Arkadaşlarım bu işten haklı çıkabilir mi? Neler yapmaları gerekiyor? Her türlü öneri kabuldür(belki bu tarz olaylar başına gelenler olmuştur burada)

Eğer varsa yapabilecekleri bir şeyler başkalarının canı yanmadan ne gerekiyorsa yapsınlar.

 
Ozellerde sikca rastlanan bir durum malesef. Dogumda ozellikle daha yaygin cunku bebek 37. 38. Haftadan itibaren saglikliysa alalim gitsin diyorlar.

Acibadem'de test sonuclarina bakip yok ciger acici igne vurmamiz lazim, yok anneyi yatiricaz falan demislerdi. Baska doktor git eve daha doguma 1 ay var demisti ki oyle de oldu. Soz konusu cocuk olunca insan panik de yapiyor haliyle. Boktan bi durum.

Ha sikayetten bir sey cikar mi sanmam. Elimdeki test sonucu bunu soyluyordu diyebilir.
  • brkylmz  (31.05.19 16:20:46) 
Hangi hastane ve doktormuş merak ettim?


  • karjalainen  (31.05.19 16:56:51) 
Avusturya hastanesindeki kadin dogumcular harika, eger devlete yine de guvenemediyse oraya da bi gidebilirler.

Gecmis olsun diyorum
  • kuehles blondes  (31.05.19 17:49:32) 
@karjalainen

Tam adını bilmediğimden bir şey diyemiyorum ama sorar öğrenirim.

@kuehles blondes

Kendileri maalesef oraya çok uzak. Yoksa olabilirdi.

Şikayetten bir şey çıkmasa bile en azından bir şey yapmış olsunlar diyorum. Yarın bir gün bu doktor yine aynı şeyi yaparsa ''Aa bak daha önceden de böyle bir şey yapmış'' denilir belki.
  • bitchesaintshit  (31.05.19 19:41:32) 
Nst çekilmiştir. Eğer fetal stres saptandıysa her doktor sezeryan demek zorunda zaten tıbben de. Eğer demese biraz daha beklese ve bebek ölse, bu sefer de ekşisözlükte "geç müdahale ile anne karnında ölen bebek" falan diye başlık açılacaktı. Anne baba dava açacaktı. Özel hastaneleri savunmak için yazmıyorum bunları tabi ki suistimal çok lakin, tıpta 2 kere 2, 4 etmiyor çoğu zaman.


  • Trene çelme atan adam  (31.05.19 20:44:05) 
oglum icin dogumdan 3-4 ay once dondu dediler. normal dogum icin hazirlik yapildi doguma 3 hafta kala donmedigi ortaya cikti. sonra el ile dondurmeye calisacaklardi izin vermedik. sezeryana gun verdiler, sezeryana hastaneye gittik, doktor son bir kez daha bakalim ameliyathanaye almadan once dedi ve dondugu ortaya cikti. yani az daha kesip alacaklardi. 1 hafta sonra normal dogdu. olayin gectigi ulke kanada, uganda degil.

ozetle: olur boyle vakalar, bence arkadasiniz unutsun bu olayi onune baksin.
  • cooperr  (31.05.19 20:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.