[]

5 kelime ile hikaye uydurup canlandirmak

Merhaba,
şu kelimeleri kullanarak bir hikaye oluşturmama yardımcı olabilir misiniz acaba?

Top
Şapka
Kalem
Koşmak
Ağlamak


-yalniz başına olacaksiniz,
-hayali birileri olmayacak,
-konuşma yok,sessiz sinema gibi sanırım
-top spor dalları ile ilgili olmayacak


bu beş kelimeyi kullanacak ve eylemleri gerçekleştirecek bir olay tek mekanda geçecek ve herkes tarafından anlaşılacak basit bir olay olacak.
Aklıma bir kaç tane şey geldi ama belki başka fikirler çıkabilir daha güzel bir şey yapabilirim diye dusundum..

 
illüzyonist ve çevresinde geçen herhangi bir hikaye uydurulabilir, tüm kriterlerinizi de kapsar aynı zamanda


  • re noreno  (31.05.19 15:08:31) 
Yukarıdaki illüzyonist fikrinden yola çıkarak; illüzyonistlerin balona şiş sokma numarasını top üzerinde kalem ile deneyen ama başarılı olamayan çocuğun yaşadığı dram (ağlama) ve sonrasında patlamış olan topu ikiye bölüp şapka olarak değerlendirmesi ve bu şapkasını taktıktan sonra mutlu olarak (çocuk çünkü) koşarak oyun oynamaya dalması ve olayın illüzyondan başlayarak çocukların daldan dala ne kadar da hızlı atlayabildiğini anlatan bir hikaye olabilir.


  • gonion  (31.05.19 15:46:46) 
miting alanında sessizce diğer insanların gelmesini bekliyordum, heykelin üzerinde uçuşan martılar da olmasa koca şehirde tek yaşıyor gibi hissedecektim. eski bir savaş kahramanının heykeli bu arada martıların akran olduğu, düşmana karşı savurdukları top ise temsili olarak hemen yanında heykelleştirmişler.

kafamdaki şapka olmasa öğlen sıcağı beni ne yapardı hiç tahmin bile edemiyorum. neyse ki elinde kalem partili gençler koşturarak başkanı karşılamaya gidiyorlardı. önceden seçmenlere doldurttukları anketleri vereceklerdi galiba parti temsilcisine.

sonunda diğer insanlarda birer ikişer alanı doldurmaya başlamışlardı. annelerinin yanında oyundan kopup gelen çocuklarda, ağlayarak ve yerlerinde durmayarak; ciddi bir şekilde dikkat çekmekteydiler. bense tek başıma bu kalabalıkta ne işim var diye düşüncelere dalarken, çoğu insan her şey çok güzel olacak umuduyla gözyaşlarına boğulup, benim yalnızlığıma ilaç gibi geliyorlardı.
  • redeath  (31.05.19 16:02:30 ~ 16:03:53) 
dedektifsin, birini takip ediyorsun, sapkani takiyorsun belli olmamak icin, deftere notlar aliyorsun. yururken kosmaya basliyorsun birden. aglama kismi sikinti. aglanacak yerleri dusunup ona gore olay ormek daha kolay olabilir.

evde duygusal bir film izlerken aglamak; koltukta outran biri defterine birseyler ciziktirmekte, sonra sikilir elindeki stres topunu minciklar, sonra sikilir, kultur fizik hareketi yapar, sonra sikilir film acar, aglar.

intihar edecek birisi vardir, intihar mektubu yazar. yazarken aglar. sonra sapkasini cikarir, balkona kosar, asagi atlar. elinde gene stress topu olsun.

kadin eve kosarak gelir, mutfaga girer, sovanlari keserken aglar. sonra hamur yogurur, hamurlari top top yapar. kalemle de buzdolabinin ustune not alir.
  • jimicik  (31.05.19 16:07:37) 
Başka fikirler varsa alabilirim. Cevap verilen yorumları değerlendireceğim..
Teşekkürler

  • prinz-frost  (31.05.19 21:32:22) 
@redeath sizin hikayeniz maalesef olmuyor yani canlandırmak bir hayli zor yine de teşekkürler


  • prinz-frost  (31.05.19 21:34:05) 
Ahahahaa :) sen daha iyi bilirsin.


  • redeath  (31.05.19 23:58:12) 
Tek cümleyle bile yaparım.

Hiçbir yere zamanında gitmeyi beceremediği için koşarak gittiği gösteriden yine ağlayarak dönen fötr şapkalı palyaço, sinirini gösteri topunu kalemle patlatarak çıkarmaya çalıştı, onu da beceremedi.
  • dunal  (01.06.19 00:11:32) 
@redeath uzun uzun yazmışsınız mahcup oldum aslında ama sorun sizde değil bende :)

@dunal sizinkine eklemeler yapılırsa olabilir teşekürler
  • prinz-frost  (01.06.19 14:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.