[]

Parke Kabarması ve Ev Sahibi

Bilenler bilir, bir süredir ev sahibi ve depozito eksenli sorunlarım var.

Kendisi bugün gelip eve baktı ve bir odada parkenin kabardığını gördü. Çatı su akıttığı için olabilir ve çatıdan zaten haberi var. Onun argümanı, gider borusunu temizlemediğimiz ve su bastığı şeklinde. Benim argümanım evin tesisatının sorunlu olduğu, onun da yıl boyu bilgilendiriliği ve bir şey yapmadığı şeklinde.

Özetle odanın parkesini yaptırmamızı istiyor. Hak geçsin istemem ama emin değilim. Adam gerçekten haklı mı? Bu parke meselesi kimin sorumluluğu? Bu işi nasıl çözerim?

 
dediği gibi sizin kullanımınızdan kaynaklı veya ihmalinizden kaynaklı bir su basma hadisesi yaşanmışsa, sizin yaptırmanız; çatı kaynaklı, pencere kaynaklı veya su borularının eskimesinden kaynaklı bir bu basma olmuşsa onun yaptırması ve sizin depozitonuza dokunmaması gerekli.


  • malheiros  (31.05.19 12:40:35) 
Konut sigortalıysa sizden para alıp bi de sigortadan da para alabilir. Sigortası var mı yok mu öğrenin


  • (s)AINT  (31.05.19 12:56:11) 
Bir usta çağırıp sorunun ne olduğunu sordum. Beton üstüne dandik parke döşendiği için olduğunu, benim hatam olmadığını söyledi.

Elimde 11 ay kiramı ödediğime ve bir aylık kirayla da eşit depozitomun olduğuna dair kağıt var. (Ev sahibi imzaladı, kağıt onda kaldı-ben fotoğrafını çektim)

Şimdi adam son ayın kirasını ödemezsen dava açıcam diyor. 2000 TL için dava açar mı cidden? Bundan korkmayıp buyur aç dicem sanırım. (+ kirayı elden verdiğim için sanırım bunun vergi cezasını da ödemek zorunda?)

Ne önerirsiniz?
  • parcaliham  (08.06.19 17:46:25) 
Elden verdiğin kiraya karşılık imza alıyor muydun?


  • Mirket  (08.06.19 17:57:36) 
Evet. Kira sözleşmesinde her aya karşılık gelecek 11 imzası var. Tutarıyla. + 11 ay ödediğime + depozitomun olduğuna dair kağıt imzaladı. Ben de son kirayı ödemediğime dair imza attım tutanakta.


  • parcaliham  (08.06.19 18:25:12) 
Parkeye zarar veren sorunun ev sahibinin sorumluluğunda olduğunu kabul etsek bile, parkelerin zarar görmekte olduğuna dair bir bildirim yapmamış olman nedeniyle bence hatalı sensin. Bence vicdanen ödemen gerekir.
Ama ödemezsen mahkeme yoluyla peşine düşebileceğini sanmam. Hele ki elden ödeme olayının usulsüz olmasını kullanabileceğini hissettirirsen.

  • Mirket  (08.06.19 18:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.