[]

İngiltere’de toplu taşıma kullanmak vs. motor kullanmak

2-3 aya Londra’ya taşınıyorum. Henüz ev tutmadım, zone 1 kıyısında olacak iş yerim.

Oyster ve tren kartının çok pahalı olduğunu duydum. Zone 1’i merkeze alırsak da kiralar çok yüksek. Oda tutmak yerine, uzakta ev tutmak ve toplu taşıma yerine motor kullanmak.

Çok mu mantıksız? Negatif yönleri nedir, ne olabilir? O kadar da ekonomik olmaz mı?

Uzaklaşınca abonman kartlara verilen para + kira ile zaten uzakta oturmanın pek esprisi kalmıyor gibi.

 
Londra da motosiklet hırsızlığın çok yaygın olduğunu duydum.


  • chavezding  (31.05.19 12:17:00) 
uzakta ev + toplu tasima mantikli.
motor hirsizligi +1

  • ekyil  (31.05.19 12:37:40) 
londra'da ev kiralari o kadar pahali ki, eger ev tutmak istiyorsaniz illa ki, uzakta yasayip toplu tasima kullansaniz bile daha ucuza geliyor bildigim kadariyla. guzel bir hatla baglanan ev tutun bence, ne olur ne olmaz. aylik toplutasim giderinin 200pound civari olacagini tahmin ediyorum.


  • kassiopeia  (31.05.19 13:03:19) 
zone 3 de oturup 1 de calisiyorum haftalik yol maliyetim £41.2
eger her gun bu yolu motor ile gider gelirsen yakit ve motoruna gore ULEZ ve otopark odemen gerekir (eger araba ile gidersen +congestion zone).

sirketin sana motor icin park alani vermeyecek ise gunluk nerden baksan £20 park odeyeceksin
ULEZ (temiz motor vergisi diyeyim, 2 ay once cikti motor/aracin emisyonuna bagli) gunluk £12.50
ve yakit

karar senin :)

ps: ev bolgesi konusunda zone4 de olup zone 1den pahali mahallelerde var ya da zone 1'in kiyisinda olup zone 9'dan ucuz olan yerler. mahalle populasyonu/gecen metro hatlari degistiriyor daha cok durumu.

oyster fiyat listesi
content.tfl.gov.uk
  • try again fail again fail better  (31.05.19 13:27:58 ~ 13:35:28) 
zone1-5 yillik abonelik 2400pound yani aylik 200 pound. zone 1-9 yaparsan 300 pound'a cikiyor aylik. 4-5 zone'larda bir ev bulup yillik subscription yaptirmak en mantiklisi. motora yapacagin fix maliyet ve yillik maliyetleri hesaplarsak 1-2 yillik surec icin mantikli olmayabilir ama uzun vadede amorti eder muhtemelen. ayrica motor alsan bile yine oyster card'a ihtiyacin olacak zaman zaman. o yuzden ben olsam motora gore plan yapmazdim


  • crucio  (31.05.19 13:32:33) 
londra'da yaşıyorum.
1. zone saplantısından kurtulun. zone 4'e kadar tek bir hat ile zone 2'ye kadar ulaşım çok büyük dert değil. zone 4 dışına çıkmamaya çalışın. zone 1-2'de oturanlar pişman olup dışarıda ev arıyor 6 aya kalmadan.
2. araba ve motor almak park masrafı ve hırsızlık yüzünden risk demek. ayrıca toplu taşıma inanılmaz bir olay. araba kullanmak zorunda kalmıyorsunuz.
3. zone 4'den zone 2'ye 55 dk yürüme ile ulaşabiliyorum. toplu taşıma dahi kullanmıyorum. tek otobüs ile 1.5 pound tek yöne 30 dk falan sürüyor. tren ile 10 dk da gidebiliyorum. o kadar kısa sürede o kalabalığı görmemek için yürümeyi seçiyorum.
4. abonman kartı almanıza çoğu zaman gerek kalmayacak göreceksiniz. ben aylık kart almadan uzun süredir hayatı idame ettiriyorum.

önemli olan rahat edeceğiniz bir yerde oturmak. bunun için de
* toplu taşıma yakın olsun- otobüs değil tren ya da metro.
* mutlaka bir tane süperstore a yakın olun. günlük alışverişi yapabileceğiniz lidl, iceland, sainsburrys ya da tesco gibi bişi elinizin altında olsun. alışverişe otobüsle gitmek zorunda olmak hoş değil bazen yumurta bitiyor otobüsle mi alacaksınız.
* zone 1 ya da 2 de oturacağım diye kiraya deli gibi paralar vermeyin. sonra akıllanıp zaten şehir dışına kaçacaksınız. zone 1'i sabah 8-9 şöyle tarif edeyim. ünlü istasyonlarda kuyruk dışarı kadar çıkıyor insanlar bir trene binmek için 4-5 trene bakakalıyorlar. ben şahsen çekemedim ve çekemiyorum. zone 1 den uzak durmak çok önemli. ev iş arasında bile zone 1 üzerinden gitmeyin. yani işyeri doğuda kalıyorsa doğuda ev tutun, batıdaysa batıda kuzeydeyse kuzeyde. sonra aa yakınmış diye zone 1 den geçmek zorunda kalınca çok küfür edersiniz. hem pahalı oluyor hem de gereksiz kalabalık. en güzeli işinize giden bir metro hattı bulup o hattan atıyorum 10-12 durak sonra bir eve taşınmak. o hat da düzgün bir hat olsun ama bazı hatlar secondary hat gibi acımıyorlar kapatıyorlar sürekli. tren hattı üzerinde ev tutarsanız daha fazla mesafeyi çok daha kısa sürede alırsınız ama onda da trenlerin hepsi belli istasyonlarda durmuyor. iyice kontrol etmek lazım. gerçi ne olacak 5 dk da bir yerine 15 dk da bir tren geçiyor olacak. çok büyük dert değil.
  • ozdek  (31.05.19 21:30:19 ~ 21:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.