[]

yurt dışında yaşam - youtube fikirleri

Merhabalar,

Önümüzdeki günlerde iş dolayısıyla yurt dışına taşınıyorum. Gİdeceğim yer Yangon, Myanmar.

Merkezi bir yer olduğu için (Batısında Hindistan, Nepal, kuzeyinde Çin, doğusunda Tayland, Kamboçya, Vietnam, güneyinde Malezya, Singapur bulunuyor) bol bol gezmeyi de planlıyorum. Resmi tatil fazla olduğu için vaktim de olacak gibi.

Kafamda vlog planları yapıyorum. Ama bir gezgin gibi videolar çekemeyeceğim. Haftanın 5 günü masa başı çalışmak durumundayım.

Alternatif nasıl bir hikaye yaratabilirim diye düşünmeye başladım. Ama ilgi çekici bir fikir bulamadım. Sizin fikirlerinize açığım :)

 
soyle bir baktim da adam kacirma bol, cocuklar askere aliniyor, bilindik soykirim hikayeleri, dunya hashasinin %25ini uretiyorlar, yolsuzlukta dunyada ilk 5te.

abi bence hikaye cekmeyi falan birak kendine dikkat et, hayatta kalsan yeter diyorum.
  • cooperr  (31.05.19 00:27:40) 
Haci youtubeculuk amele isi bence, hayatina isine odaklan. Her hafta saatlerce video cek sonra onu saatlerce montajla falan cok zaman kaybi. Onun yerine lokal halkla kaynas, arkadas edin, yeni dil ogrenm, spor falan yap derim.

Yurtdisina tasinip vaktini turklere video cekip yorumlarda chatlesmek icin harcamak modern almancilik diye dusunuyorum.
  • hot potato  (31.05.19 00:33:22) 
youtubedan para kazanma amaci varsa unutun. kurus kurus kazanirsiniz.

hobi ise eglencelidir, ama cok cok zaman alir. bunun yaninda saglam yatirim gerektiriyor, 1000€ civari giris ürünleri, 600 dolar kamera, 200 mikrofon, 200 isiklandirma.

yazilim gibi seyler ögrenin derim, bos vaktiniz olacaksa inanilmaz faydasi olur.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (31.05.19 01:15:12) 
O işi yapan bir sürü adam türedi. Para fırsatı olarak bakıyorsanız bence hayal kurmayın


  • filipis  (31.05.19 02:20:27) 
Myanmar'ın özellikle sınır bölgelerinde ayrılıkçı faaliyetler yaygın olduğundan pek güvenli değil, bu yüzden özel izin gerektiren çok yer var. Şu meşhur Arakan mesela. "Rakhine eyaleti" diye geçiyor. "Budist-Müslüman Savaşı" gibi bir şey yok bu arada, Yangon şehir merkezi cami dolu, Sule Pagoda'nın orada kalmıştım, 5 cami saydım. Biraz etnik çatışma gibi bir şey orada olay daha ziyade, Yangon'da falan hiç problem yok. Neyse konuyu dağıtmadan; Bagan'a mutlaka git. Çok değişik bir ortam, etraf irili ufaklı tapınak-pagoda-sunak dolu. Kuzeydeki Mandalay yakınında en uzun ahşap köprülerden biri var. Tam videoluk. Altyapısı gayet bozuk, iptidai bir ülke ama insanlar gayet misafirperver ve candan. Köyün birinde tapınağa keşiş giren çocukların saç kestirme törenine denk gelmiştik, gayet renkli bir ortam vardı, tapınağın yanındaki aşevi gibi yerde bizi noodle'a doyurmuşlardı, resmen zorla yedirdiler. Yangon'un yanından geçen nehrin karşı tarafı. Vapur seferleri falan var. Ama motosiklet kiralamacılar bıktırabiliyor. Kolay gelsin, resmen imrendim. O bölgenin (Güneydoğu Asya) genel olarak hastasıyım çünkü.


  • d max  (31.05.19 02:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.