[]

Dindarlar Allah'a inanmıyor mu?

Tartışma amaclı duyuru değil. Sadece tespit yaptım ve merak ettim gerçekten öyle mi diye.

Kimseyi yargılamak haddime değil oncelikle onu söyleyeyim. Ramazan ayındayız. Insanlar orucluyum deyip sinirlenerek kötü sözler sarfediyor. Ya da dindar, agzindan Allah ismi dusmuyor ama digerlerine "aptal, beceriksiz" gibi onur zedeleyici sozler soyleyebiliyor. Daha bircok ornek var. Sadece bunu ele alalım.

Eğer bu insanlar Allah'a inanıyorsa o an Allah'ın onları ve sözlerini isittigini düşünmüyorlar mi?

 
Aslında ülkemizin çoğu kişinin müslümanlıkla ilgisi yok. Müslümanlıkla bağdaşmayan bir sürü şey yaparlar ama oruç tutar, tutmayanı kınarlar. Mahalle baskısı olmazsa kimse oruç tutmaz ülkemizde, zaten camilerin çoğu da boş. Sadece cumaları doluyor.


  • cemallamec  (30.05.19 20:20:13) 
@cemallamec ek olarak cumaya gidenlerin de cogu mahalle baskisi yuzunden, gitmezsem ne derler diye dusunerek gidiyor bence, bir din buyugu cuma gunleri namaz zorunlu degil dese inan bir cok kisi cumaya da gitmez (gerci ebubekir sifil bir programda aynen bu sekilde soylemisti)


  • exlibris  (30.05.19 20:26:30) 
Allah'a hesap vereceklerine inanıyorlar ama bu hesabı çok sonra vereceklerini düşündükleri için çok etkili olmuyor. Mesela herkes öleceğini bilir ama yaşarken bunu aklına getirmez, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar.


  • prizmatik  (30.05.19 20:28:05) 
@prizmatik
Hesabı çok sonra verecek olabilir ama vereceği hesap o an yaptığı eylemlerin hesabı. :) Allah hesabı çok sonra kesecek diye zaman aşımı oluşmuyor ya. :) Nihayetinde hesap verecekler ve dediğim gibi işte buna dair inançları yok gibi.

  • dont eat me  (30.05.19 20:31:02) 
ayrıca çok rahat yalan söylüyorlar. ben de inandıklarına inanmıyorum önemli bir kısmının.


  • windows95  (30.05.19 20:37:47) 
Allah inancı biraz sembolikleşmiş durumda insanların aklında. İnsanlara masal gibi geliyor. İçinde yaşadığımız dönem de insanların bu duygularını destekliyor. Örneğin kul hakkı meselesi. Neredeyse herkes kul hakkı yiyor. Güçlünün güçsüzü ezdiği bir dönemde allah'a bağlı kalanlar hep kaybediyor. Dürüstlük güçsüzlük anlamına geliyor. Tabii tüm anlattıklarım dünya hayatına dair. Az bir kısım insan mücadele ediyor ama en azından şu an için kazanamayacakları apaçık ortada. Onların sesini duymuyorsunuz. Yaşadıklarını bilmiyorsunuz. Çünkü bağırmıyor, saldırmıyorlar. Dünyevi kazanımlara dört elle sarılmıyorlar. Üstelik dindarım diyen din tüccarları yüzünden daima hor görülüyorlar. Oldukça acı dolu bir yaşamı seçmiş durumdalar. Zaten bu tür insanlar için hiçbir zaman kolay olmamıştır hayat. Herkes bir gün ölecek. Onlar da öldükten sonra huzuru bulmayı umuyorlar. Zaten onlara her şeyin çok zor olacağı söylendiği için bunu kabullenmiş oluyorlar. Belki gerçekten haklılardır. Belki gerçek adaletin tadını alabilirler bir gün. Hatta belki bunun için ölmeyi beklemeleri bile gerekmeyebilir. Bazı şeyleri ölmeyince bilemeyeceğiz.


  • puyule  (30.05.19 22:18:16) 
herhangi bir insanın ne tür zaafı ve eksi yönü varsa, herhangi bir dindar insan da aynılarına sahip olacak. dindar olunca tüm bunlardan paket halinde bedavadan kurtulunacak olsaydı, ne ala memleket olurdu.

hayat da zor, mükemmel insan olmak da zor. dindar olmak da zor. ve sadece cuma'ya gidince, oruç tutunca dindar olunmuyor; dindar olunca mükemmel olunmuyor.
  • ssiradanbirigibi  (31.05.19 00:11:06 ~ 00:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.