[]

Bomemetre ve kimya hakkında bir soru.

0-70 lik bir bomemetre ile seramik sıvı sır ölçüyorum.
Bomemetre 51 gösteriyor. Ama bomemetre nin üzerinde 20'c yazıyor. Galiba bu sonuç sıvı veya ortam sıcaklığı 20'c olduğunda doğru sonucu veriyor. (hangisi?)
Ben sıcaklığı ölçmedim. Sıcaklığın bomemetre deki sonuç üzerindeki etkisini
nasıl bulabilirim? Formülü var mı? Sıcaklığı ölçsem sıvının sıcaklığını mmı ölçmeliyim yoksa ortam sıcaklığını mı?

 
nşa gibi bişi işte tam doğru sonucu 20 derecede gösterir demek istiyor. ortam sıcaklığı kastediyor. zaten sıvıyla aynı sıcaklıkta oluyor. buzdolabından çıkmıyorsa sıvı tabi? neyse onu da beklerseniz oda sıcaklığına gelir zaten.


  • ozdek  (30.05.19 21:52:43) 
@ozdek Şuan mevsim olarak ortam sıcaklığı 30 derece gibi. 20ye düşüremiyorum. Bu yüzden kaç derecelik sapma ile 51 bomeyi buluyorum onu hesaplamam gerekiyor. 30 derecede ölçtüğüm bomeyi 20 derecede ölçebilsem farklı çıkacak. Bu fark yapacağım işlemin sonucunu etkiliyor. Formülü varsa ona ulaşmaya çalışıyorum.


  • ykyt  (30.05.19 22:07:17) 
bence bir deneyin çok abartı bir sapma var mı yok mu anlaşılır. camın genleşme katsayısından bomenin yazılı olduğu ölçekteki x ya da y eksenindeki uzamayı ölçmeye çalışmaktan daha pratik gibi geldi gözüme.


  • ozdek  (30.05.19 22:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.