[]

Kendi kendini tedavi etme challenge

Çabuk sinirlenen,
Çoğu zaman gergin ve öfkeli,
Sinirlendiğinde en yakınına dahi saldırgan ve kırıcı konuşan ve 5 dakika geçmeden çok pişman olan,
Uykuya dalmakta çok güçlük çeken (Günlük ortalama 4-5 saat uyuyan),
Sürekli geçmişi ya da geleceği düşünen ama asla şimdi'yi düşünemeyen,
En ufak şeye ağlayan, ağlaması kolay kolay durmayan,
Herkese karşı şüpheci, ayrıntılara fazlasıyla takık,
Umutsuz, hayalsiz ve yolunu kaybetmiş,
Depresif ve kötümser,
Huysuz, aksi, lanet.

Yukarıda saydığım özelliklere sahip birisi (kim acaba?) profesyonel destek almadan (para yok) nasıl biraz da olsa toparlayabilir? 9 günlük tatilde biraz kendime yönelmek istiyorum.

Şimdiye kadar kişisel gelişim, olumlama, yoga gibi şeyleri hep uydurma ve para tuzağı olarak gördüm ancak sanırım deneyeceğim.

Her türlü kitap, video, egzersiz, aktivite, ilaç vb. tavsiyelerinize açığım.

Not: Psikoloğa her hafta verecek 250 liram yok ve olmayacak da. O yüzden bu şıkkı eliyorum direkt.

 
İlk dört maddeye istinaden , diyabet misiniz? Tipik yüksek diyabet belirtileri saydıklarınız.


  • synax  (30.05.19 11:37:31) 
- nefes terapisi (internette bolca kaynak var)
- elinden geldiğince basit ve temel şeyler yemek.
- düzenli ve yeterli uyku (uykuya çabuk dalmak için de çokça yöntem var, biri mutlaka işe yarıyacaktır benim favorim lavanta varyasyonları)
- topraklanmak


ve farkettinizse, bunlar normalde böyle olması gereken başlıklar. ama bazı dönemlerde hayat şartları bunları bozabiliyor
  • füt  (30.05.19 11:39:41 ~ 11:45:48) 
kendi başına bunları düzeltmek kolay bir iş değil. yine de benim metodum şöyle;

neyi, neden yapıyorum?

bu iki soruyu sorup cevaplara ulaşmaya çalışıyorum.

- neden "bunu" yapıyorum? (da "şunu" yapmıyorum?)
- bunu "neden" yapıyorum (beni bunu yapmaya iten sebep?)

anlattıkların sonuç, sebeplerini bulamadığın, anlayamadığın sürece yapmaya devam ediyorsun. bulsan da yapmaya devam ediyorsun, ciddi çaba istiyor...
  • jaaaccckkk  (30.05.19 11:42:36) 
en iyisi psikiyatri. bir de uyku düzenini düzeltmeye çalış mesela zorla kendini sabahla felan o gün 10-12 arası yat 7-8 kalk. düzenli bir şekilde devam et. daha iyi bir hale geliyorsun.


  • dismainpula  (30.05.19 11:43:01) 
kendi kendine konuş,ciddiyim!nasıl rahatlatıcı olduğunu anlatamam hee çözüm mü elbette değil ama ateşini alır.


  • natallica  (30.05.19 11:54:26) 
çabuk sinirlenme mizaç.çoğu zaman gerilmen çözülür. sinirlendiğinde en yakına saldırman da düzeltilir. uyku da düzelir. geleceği düşünme de düzelir. çabuk ağlama da düzelir. şüphecilik çok eskilere dayanıyorsa düzelmez. umutsuz hayalsiz şüpheci depresif kötümser huysuz aksi lanet bunlar memleketle alakalı.

çalışmıyorsanız bu durumlar dönemsel devam eder.
  • mikahakkinen  (30.05.19 11:59:58) 
- Ucuz bi hastanede psikiyatra gidiniz. (İstanbul'daysanız Maltepe Tıp Merkezi filan olabilir mesela.) Verdiği ilacı dediği süre kadar bıkmadan kullanınız.
- Aile hekimine gidiniz ve rutin kan testlerinizi yaptırınız. (Özellikle B12 ve folik asitin ruh sağlığı üstünde etkisi var.) (Bedava.)
- Her gün Youtube'daki meditasyon videolarıyla meditasyon yapınız.

Bunların hepsini bırakmadan, uzun süreli olarak yaparsanız daha sakin ve anda yaşayan bi insan olacağınızın garantisini veriyorum. Olmazsa bi sene sonra gelip beni bulun aldksflsf.
  • inawen  (30.05.19 12:54:53) 
Bence de b12, d vit ve magnezyum degerlerinize bakin.

Bir de bana degersizlik hissiniz epey yuksek gibi geldi, bu ic huzursuzluklar, ofke, suphecilik, herseyi kisisel algilama aslinda etrafinizdaki hersey degersizlik hissinizi tetikledigi icin, kendinizi oldugunuz gibi kabul edemediginiz ve sevemediginiz icin su ana ve sadece var olmaya odaklanamiyor olabilir misiniz?
  • kassiopeia  (30.05.19 13:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.