[]

başkalarına saldıran kedi?

kedimiz yaklaşık 15-16 aylık, dişi calico. yaşlı bir teyze barınaktan almış evine, anneleri yokmuş. bizde ondan sahiplendik, aldığımızda kötüydü durumu, paraziti varmış sonra toparladı. kendini çok sevdirmiyor nadiren de olsa gelir kucağıma oturur. sırt üstü yatar yakınındayken ama sevmeye çalıştığımızda da küçük ısırıklar atar.

küçükken ısırma huyu vardı, büyüyünce geçer dedik ama geçmedi. artık buna alıştık. bazen ayağımıza büyük ısırık atıp kaçıyor hatta, benle ilgilenin diye anlıyorum bu ısırıkların sebebini ama doğru mu düşünüyorum bilmiyorum tabi. ayrıca eve gelen misafirlere tısslıyor yanına yaklaştırmıyor, yanına yaklaşanın üstüne doğru gidiyordu, bi kaç defa gördük. özellikle mama ve tuvaletinin olduğu odaya yabancı biri girmeye çalıştığında anneme saldırdığını gördüm.

ama en son eve gelen temizlikçiye saldırmış biz evde yokken, kadında korkmuş ağlamış ve bi daha gelmeyeceğini söyledi. kadının ilk gelişi de değil daha önce böyle yapmamıştı. şimdi başka birini bulmaya da korkuyoruz ona da aynısını yapar diye.

aslında kendisi de ürkek bi kedi, en ufak ani sesten irkiliyor, tırsıyor biz evdeyken.

psikolojisi mi bozuk yoksa huyu böyle deyip kabullenmemiz mi gerekiyor?
yapabileceğimiz bişey varsa söyleyebileceğiniz çok makbule geçer.

 
Büyürken doğru yönlendirmediyseniz böyle olabiliyor ya da karakteri böyle çıkabiliyor. Bunların dışında hayvanın bir sıkıntısı olabilir. Veteriner kontrollerini düzenli yaptırıyor musunuz örneğin? Belki dişi ya da karnı ağrıyordur. O zaman da hırçın oluyor bazısı.

Eee napıcaz o zaman diyorsanız iki ilaç önerim var. Biri şu: www.vedavet.com

Diğeri çiğneme tableti şeklinde: www.petbesinleri.com.tr

Benim veteriner ikinci linktekinin daha etkili olduğunu söylüyor.

İlk ilacı da belli bi süre belli bi şekilde kullanmak lazımmış herhalde. Ama daha detaylı bilgim yok kullanımıyla ilgili. Vete sormanız gerek.

Bizim kedilerden biri de temizlikçi ablaya saldırmıştı. Onun yanında berjeri mi kaldırmış naapmış, muhtemelen bi tehdit olarak algıladı. Şimdi temizlik yapılırken onu bir odaya kapatıyoruz, sonra cebren ve hileyle yerini değiştiriyoruz çünkü ablanın evde olduğunun farkında oluyor ve normalden daha saldırgan hale geliyor. (Ödül mamasıyla diğer odaya geçiriyoruz.)
  • inawen  (30.05.19 13:13:14) 
@inawen teşekkürler. veterinere düzenli gidip aşılarını yaptırıyoruz, 3-4 ay önce falan da kısırlaştırdık kendisini.
bi daha ki gidişimde soracağım veterinere.

  • contavolta  (30.05.19 13:45:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.