[]

Nasıl düzenli/organize oluyorsunuz, nasıl verimli çalışıyorsunuz?

hayatımda kendim kadar düzensiz birini tanımadım. multitasking hak getire, evernote falan demeyin lütfen. hiçbir işi ne yetiştirebiliyorum ne de düzgün bir şekilde yapabiliyorum hep son anda başlayıp bitiriyorum.

planlarımdan hiçbirini harekete geçiremiyorum, bunun için özel taktikleriniz var mı?


 
başından çok büyük bir olay geçmedikçe bu procrastination'dan kurtulamazsın.


  • melonsucker  (30.05.19 11:38:00) 
  • foster  (30.05.19 11:39:35) 
1. aliskanlik
2. cloud
3. ecosystem

1.
aklıma birsey gelince tel, pc o an yakinimda ne varsa ondan yardim alarak not aliyorum. bunu aliskanlik edindim

2.
kullandigim tüm productivity uygilamalarini sadece cloud olanlardan seciyorim.

böylelikle evde, iste, yolda; cepten, pcden ulasip bildirim alabiliyorum.

3. hayatımdaki uygilamalari: aklıma gelenler, bilgi aldiklarim ve not aldiklarim olarak ice ayirdim.
  • mayeskuel  (30.05.19 11:41:11) 
bir numaralı kural, multitasking yapmayacaksın. işle ilgili tüm verileri bir klasörde topla ve bunları parça parça alıyorsan aldığında bunlar için kısa da olsa zaman harcama. bitirebileceğin ya da mantıklı bir ilerleme kaydedeceğin işlere başla. aynı anda sadece bir iş yap. günlük planını sabah erken saatlerde yap ve ondan asla şaşma. hayır demesini bil.

sen çalışırken başkaları yatmasın, mutlaka senin işin için gereken bilgileri, işleri yapacak birileri vardır, onları harekete geçir. işin için bir şeyler gerektiğinde insanlara yönelme, önceden neler gerekeceğini belirle, senden şunları isteyeceğim diyerek önceden planına onları da dahil et.

günlük toplantı yapma, en fazla haftalık 15 dklık toplantı yap.
  • Jesus Christ  (30.05.19 11:43:15) 
Yapılacaklar listesi ve not listesi kullanmaya alışırsan rahatlarsın, tek özel taktiği bu. Eğer onlara yazmayı bile unutuyorsan çalışma zaten. Multitasking iyi bir şey değil.


  • roket adam  (30.05.19 12:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.