[]

hbo dizilerinde neden ingiliz aksanı var?

game of thrones'ta jon başta bir çok karakterde ingiliz aksanı vardı, chernobyl'e başladım burda da çoğunluk öyle.

hbo abd kanalı değil mi? ingiliz aksanı ne alaka?


 
ingiliz aksanı uzmanı mısın?


  • dismainpula  (30.05.19 00:23:30) 
Oyuncular Amerikalı değil de İngiliz olduğu için.


  • cemallamec  (30.05.19 00:29:46) 
got ingiliz yapımı bir dizi. tamamen olmasa da ana yapım ekibi ve yapımcıların çoğunluğu ingiliz. cast ajansı da ingiliz ve bu yüzden çoğu oyuncu ingiltereden ve daha önce ingiliz dizilerinde gördüğümüz isimler.

chernobyl izlemedim ama onda da aynı durum var görünüyor şimdi baktığım kadarıyla. yani yapımcı kadrosu ile alakalı bir durum.
  • rotten head  (30.05.19 00:29:57) 
dizideki tek amerikalı peter dinklage ve jason momoa. geri kalanların "neredeyse" hepsi ingiliz milletler topluluklarından.

edit: tabii ki hepsi değil hemen hepsi olacak. düzeltme için himmet dayı'ya teşekkürler.
  • rosencruz  (30.05.19 00:49:19 ~ 17:29:29) 
Abdli oyuncular daha çok para istiyor. Bu yüzden avustralyadan ingiltereden tanınmayan aksanlı oyuncuları seçip maliyeti düşürüyorlar.


  • eazy  (30.05.19 00:51:02 ~ 12:28:41) 
game of thrones ingiliz yapımı değil onu düzelteyim. ingiliz ortakları vardır belki onu bilmiyorum da amerikan kanalına (hbo), amerikan yazarlar (d&d) tarafından yapılan bir amerikan romanı uyarlaması dizi. ama dizinin prodüksiyonun kalbi belfast'ta (kuzey irlanda). belfast dışında da ispanya, hırvatistan, izlanda gibi yerlerde çekimleri var avrupa'da çekiliyor yani. avrupa'da çekilmesi ve anlattığı fantastik evrenin orta çağ britanya'sını temel alması sebebiyle muhtemelen castın çoğu britanyalı. ingiliz olmayanlar da ingiliz aksanıyla oynuyor zaten dizide sanıyorum bu sebeple.

çernobil de litvanya'da çekiliyormuş. sanırım ondan kaynaklı. mesela avrupa'da çekildiğini bildiğim witcher dizisine baktım şimdi (ispanya'da macaristan'da falan çekiliyor) önemli rollerin hemen hepsi ingiliz oyuncuların. abdlileri avrupa'ya getirmek daha masraflı olduğundan galiba.
  • semaforo de medianoche  (30.05.19 00:51:35) 
daha sanatsal olsun diye


  • baldur2  (30.05.19 01:59:37) 
konudan bağımsız olarak ingilizler anadilleri ingilizceyi konuşuyorlar. bu durumda aksana sahip bir millet varsa oda amerikalılar olmuyor mu?


  • thesomberlain  (30.05.19 03:35:31) 
@rosencruz

eksik bilgi.

Jamie Lannister Danimarkalı,
Tormund reyiz Norveçli,
Melisandre Hollandalı,
Daario Naharis (ikincisi) Hollandalı,

daha çok var da diğerleri zırt karakterler.
  • himmet dayi  (30.05.19 07:51:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.