[]

Hep bana mı oluyor?

Elinden bir çok iş gelen, McGyver ile büyümüş bir adamım. Ama elimden iş gelmesini gerektirecek aksilikler de sanki özellikle beni buluyor gibi geliyor.

Şöyle düşünüyorum;

bir odanın ahşap pencere doğramasını çürümeye başladığı için PVC pencere ile değiştirttim. Sonra adamlar gönyesini iyi ayarlayamadığı için pencerenin tam kapanmadığını, özellikli rüzgarlı günlerde fiuuvvuvv diye rahatsız edici bir ses çıkardığını fark ettim. Adamları iki kez gelin şunu düzeltin diye çağırdım bir şeyler yaptılar, düzelmedi, en sonunda ben kurcalayıp sorunu anlayıp düzelttim, üç yıldır normal çalışıyor,

senelerdir projeksiyon cihazı kullanıyorum. en son yurtdışından aldığım projeksiyon cihazı arıza yaptı, normal çalışmaya başlıyor bir iki dakika sonra kapanıyor vs, elektronikçi olduğum için araştırdım ettim, bir indüktörün yandığını farkettim, datasheet - Mouser.com vs derken parçayı sipariş ettim değiştirdim artık çalışıyor

bilgisayarımda veya çevremdeki insanların bilgisayarlarında zaman zaman abuk sorunlar oluyor, windows mbr bozuluyor, windows registry de birşeyler bozuluyor, kafalarına göre bir şeyler kurup kaldırdıkları için startup ta acayip mesajlar çıkıyor, bunları düzeltiyorum ama bazen epey uğraşmam gerekiyor, wireshark ile filemon ile tırmaladığım oluyor. donanımsal sorunlar da çok oluyor, kaç kez laptop adaptör girişi, usb konnektörü tamir ettim hatırlamıyorum, tamirciye döndüm. meslek gereği evde küçük ölçekli bir atölyem/laboratuvarım var ama bu tamirat işleri zaman zaman osiloskop, fonksiyon jeneratörü, rework stand gibi profesyonel aletler kullanma düzeyine gidiyor

her neyse, çok uzun oldu, böyle sayısız örnek var, evdeki elektrik ve su tesisatı ile ilgili, arabadaki sorunlar, askerde bile nöbetten devriyeden çağırıp birşeyler yaptırdıkları oluyordu

bazen düşünüyorum, herkesin başına bu kadar aksilik geliyor mu, normal insanlar bunlarla karşılaşınca ne yapıyor?

lanetli miyim bu sorunları aksilikleri mıknatıs gibi kendime mi çekiyorum?

en son neyiniz bozuldu, bir şeyleriniz çok bozuluyor mu, napıyorsunuz allaşkına? valla çok sıkıldım

 
anlattıklarının çoğu günlük yaşamın akışını durduran değil yavaşlatan, ya da hafif sıkıntı veren şeyler. hepimize çok oluyor, yoksayıp geçiyoruz.


  • inekadam  (30.05.19 00:03:07) 
Çözüm üretecek zamanın var demek ki. Bu iyi bir şey.
çoğumuzun bu kadar boş vakti olmuyor.

  • neymis  (30.05.19 00:17:15) 
Algida (dondurma degil) secicilik olayi, prizin vidasini sikmaktan aciz adam onun elektrikci cagiracagi gunu bekliyor zaten. Dolayisi ile cokta umrunda olmuyor. Siz isi kotarabileceginizi bildiginiz icin, yapilacak isler birikiyor.

Ben de ilkokul - lise yillarimda mahalledeki tum servislerden daha fazla eve girip makine tamir etmisimdir. Sonra minnet duymayi birak esek niyetine kullandiklarini anlayinca biraktim. uzun yillardir, en azindan elin isi, ile ugrasmiyorum. Ama hala evin tum agir tadilatlari dahil kendim yaparim.

Yani evet siz miknatis gibi cekiyorsunuz ve bunu degistirmeyi gercekten isterseniz bu mumkun.
  • Henry McClean  (30.05.19 00:20:04) 
hepimizde aksilikler oluyor ama bizim araabileceğimiz bir nop yok, ya kendimiz hallediyoruz, ya hallettiriyoruz yada öyle bırakıyoruz.

benim pederde senin gibi sayılırdı, mahallelinin tv'si bozulur önce pedere getirirler, süpürgesi bozulur önce pedere getirirlerdi falan, peder bey yaparsa ne ala yapamazsa tamirciye giderlerdi, sonra bişiyler oldu malzemeler ucuzladı, ulaşılabilir oldu peder sıkıldı falan bitti o işler.
  • selam  (30.05.19 00:21:14) 
çok geniş bir yelpazede tamir hatıralarım var açıkcası. statik, mekanik, elektronik ve yazılım olarak her şeye el atıyorum. Hatta performansını beğenmediğim şeyleri modifiye etmeye de çalışıyorum.

bana bunlar aksilik gibi gelmiyor. zevk alıyorum ben. hatta elimde alet edevat olmadığı için arabamın bakımına para vermek rahatsız ediyor beni. bir de başkaları benden bir şeylerini tamir etmemi istediği zaman rahatsız oluyorum. sadece kendime çalışmayı seviyorum.
  • iamnotarobot  (30.05.19 00:58:27) 
neymiş haklı, bir sıkıntı varsa arayıp adamı çağırıyorum. tamirciye vereceğim rakamdansa 1 saat fazla çalışınca daha çok para kazanıyorum.


  • roket adam  (30.05.19 01:09:17) 
Mak gayvirlik değil, normalin anormal sayıldığı bir cağda yaşadığımız için tuhaf geliyor sadece :)

Saydıkların rutin aksaklıklar, 3 seçeneğin var ya sallamiycan, ya tamirci çağırcan yahut kendin yapican, eski adamların ota boka tamirci çağırma durumu yoktu genler çekiyor demek ki.
Dedem mesela, bi keseri bi testeresi varmış, akşama kadar uğraşırmış köyde.
Daha güncel soyliyim, patronumun babasi, 70 yaşında var. Iki güne bir gelir şirkete, kimsenin elini sürmediği gormezden geldiği ne kadar abidik gubidik angarya var onları halleder. Kimseye de ilişmez. Zevk alıyor yaparken. Bizim ailenin tamircisi de benim, her şey bana kitlenir elim tornavida keser tuttuğu için.

Güzel bir olay, şikayet etme.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (30.05.19 01:49:39) 
Ben de birşey bozulduğunda acaba sorun ne olabilir, belki basit birşeydir diye içini açar bakarım. Bunun yapmamın asıl nedeni ise usta diye geçinen adamların kalitesiz iş yapması ve üstüne de tutturabildiğine para istemesi, yapılacak iş için burun kıvırması.

Eliniz biraz yatkınsa sorunu olan size söylüyor, biraz da ondan oluyor. Bir sene içinde elektrik süpürgesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, PS3, laptop adaptörüm, ütü bozuldu, çamaşır makinesinin tahliyesine de iki defa cisim sıkıştı. Bazısını halletim, bazısı ise servis çağırmama rağmen çöpe at yenisini al dendi.
  • Tutkun  (30.05.19 09:02:00) 
herkese oluyor ama kimisi farketmez bile. sen farkedip bi de rahatsız oluyorsun. ya yaptıracaksın, ya bilen anlayan bi arkadaşını arayacaksın (senin gibiler) ya da yapacaksın.

ben de senin gibilerdenim. ama sonra google da arama bile yapmayı düşünmeyenler her sorunda arayıp ya sttc şöyle bişi var, hiç anlamıyorum, bla bla bla.
  • sttc  (30.05.19 16:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.