[]

odaklanamama

uzun yıllardır memur olarak görev yapmaktayım. bugüne dek bırakın sayı hatası harf hatası bile yapan bir adam değildim ama son 2 aydır bir tane evrakı doğru yazamıyorum sürekli amirden dönüyor evraklar yanlış yazılmış diye. bu odaklanma sorunu neden kaynaklandı onu da bilmiyorum. üstüne gittikçe daha da kasılıyor ve daha çok hata yapıyorum. odaklanma probleminin önüne geçmek için tavsiye istiyorum arkadaşlar acilinden. teşekkür şimdiden.




 
düşünceli bir haliniz var mı? aklınız başka yerdeyse, kaygılıysanız, mutsuzsanız dikkatinizi daha zor toparlarsınız.
yediklerinize dikkat ediyor musunuz? vitamin eksikliği de tetiklemiş olabilir.

yoruldunuz mu? belki sadece tatiliniz gelmiştir.

eğer kısa sürede düzelecek, sizi bu dönemde mutsuz eden bir durum varsa geçince düzelir. yoksa en azından tetkik yaptırmakta fayda var.
  • master of ceremonies  (29.05.19 16:05:19 ~ 16:06:22) 
  • ssiradanbirigibi  (29.05.19 16:19:16) 
Telefondan ve sosyal medyadan biraz uzak durmak faydalı olabilir. Dikkatli bir şekilde çalışırken kısa bir süre de olsa bakmak dikkati dağıtabiliyor.

Bu sadece bir tahmindi ancak konuyu kendime yakın hissettim çünkü benzer durumu ben de yaşadığımı düşünüyordum. Gerçi hala etkisi var. Üzerimdeki stres ve yapılan işlerden zevk alamama duygusuyla yaklaşık 1,5 ay önce 8 yıllık işimden ayrıldım. Yeni yeni kendime geliyorum diyebilirim. Biraz ara vermekte fayda olabilir.
  • bagcivan  (29.05.19 16:24:59) 
stres,depresyon,vitamin eksikliği,hormonal durum vs.

bence bir iç hastalıkları uzmanına gidin.Sorun yoksa psikiyatri uzmanına gidersiniz.Aynı sorun bende de var fakat alıştım artık elimden çok fazla bir şey gelmiyor.
  • soru icin geldim  (29.05.19 16:26:10) 
aslında yoruldum biraz.. yorgunluğumun sebebiyle ilgili bir fikrim yok. belki farketmediğim birşeyler birikti içimde. yediklerim konusunda hassasım, özen gösteririm hatta. yalnız beynimin uyuştuğunu hissedebiliyorum. yani bu fiziki anlamda hissedebildiğim uyuşma.


  • jesues  (29.05.19 16:30:45) 
her gun ayni rutinleri tekrarladigi icin beyin tembellesiyor. bence yeni bir sey ogrenmeyi deneyin. dil, muzik aleti, satranc-go-sudoku vs.


  • jimicik  (29.05.19 16:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.