[]

analog fotoğraf makinesi

Selamlar,

Haziran'da kız kardeşimin doğum günü var ve kendisine hediye olarak analog fotoğraf makinesi almak istiyorum. Çünkü bunun artık onun için bir heves değil tutkuya doğru yol aldığını görebiliyorum.

Bu nedenle; analog fotoğraf makinesi olayından anlayan var ise önerebileceğiniz fiyat/performans fotoğraf makinelerini paylaşabilir misiniz?

 
Canon AE-1 + 1:1.8 portre objektifi


  • rakidabalikolsa  (29.05.19 12:17:20) 
yiyeceğin kazığa hazırlıklı ol, analog fotoğraf dediğinde artık hipsterler yüzünden mi, hipiler yüzünden mi bilmiyorum fiyatlar alakasız şekilde uçup uçup gidiyor.

belki inanmazsın nikonun sıfır satılan analog fotoğraf makinası var 3000 dolar civarı. yani artık analog çekince ara güler mi olunuyor bilmiyorum ama sağlam maddiyat lazım.

örnek olsun diye koyuyorum linki

www.amazon.com
  • Fodera  (29.05.19 12:28:04 ~ 12:29:26) 
ben 3 sene önce 200'e canon ae-1 almıştım, tavsiye ederim fiyatlar uçmadıysa.


  • lalu  (29.05.19 12:32:04) 
analog makinalari 50 liradan 50.000 liraya kadar bulabilirsin. bu yuzden maximum ayirabilecegin butceyi soylersen ona gore birsey soyleyebilirim.


  • try again fail again fail better  (29.05.19 12:34:08) 
@Fodera yok artık ya, bi şeyin de boku çıkmasın artık.

@rakidabalikolsa ve @lalu tavsiyeler için teşekkürler.

@try again fail again fail better max. 300 diyelim bütçeye
  • life is not fair  (29.05.19 12:56:07) 
@e benim bu işten anlayan birini yanıma alıp hayyam'a dalmam lazım. başka türlüsü sorun olacak gibi. fiyattır, makinenin durumudur kazıklanmaya hazır keriz gibiyim anlamadığım için.


  • life is not fair  (29.05.19 13:13:56) 
selamlar,

lomography makinelerim var benim, bir la sardina işinizi görecektir diye düşünüorum, hem şık bir hediye, hem de lomography 'i takip ederseniz kendi komünleri gibi bir şey var takılıyorlar.

hayyamdan önce letgoya bakın.
  • benaslinda  (29.05.19 15:38:23) 
La sardinalar canon ae-1ler havada uçuşmuş.

Başlangıç için nikon em öneririm piyasası biraz daha düşük olabilir. Canon ae-1 su günlerde 500den satılıyor.

Siz siz olun objektifsiz ve pozometresiz makine almayın.
  • kablelvuku  (29.05.19 19:53:10) 
@kablelvuku ben de biraz araştırma yaptım da nikon em bizim skalaya uyuyor gibi. bakalım güzel bi şey düşürürsek alacağız artık.


  • life is not fair  (30.05.19 09:06:24) 
ben rolleiflex sl35 kullaniyorum son 6-7 senedir, cok mainstream bi makina degil bulmasi da pek kolay degil ama tavsiye ederim. ben aldigimda 175 liraya almistim. surdakilerin tamamina yakini o makina ile cekilmis olmali

www.flickr.com
  • try again fail again fail better  (30.05.19 13:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.