[]

online check in vs havalimanında check in

bugün 15:30 iç hatlar biletim var. online check in yapmasam bi problem olmaz değil mi? alandaki kiosklara sadece pnr no girilerek mi yapılıyor? başka bilgi gerekli mi?




 
online check in sadece el bagajı varsa alanda sıra beklemeden direkt kapıya gidilmek için yapılıyor. yapmak zorunda değilsiniz. alanda kiosklardan ya da kontuardan yapabilirsiniz. pnr no yeterli.


  • elorelia  (29.05.19 09:49:05) 
overbooking nedeniyle online checkin yapmak iyi olabilir.


  • master of ceremonies  (29.05.19 10:01:47 ~ 10:14:34) 
online check in sadece el bagajı varsa yapılmaz.

normal bagajın varsa da check in yaparsın internetten, sonra arkadaşın dediği gibi overbooking'ten de kurtulursun. upuzun check-in sırasından da.

bagaj teslim yerleri vardır, online check-in yaptıktan sonra sadece bagajı vermeye yarayan, sırası çok azdır. direkt oradan bagajını yollar yoluna devam edersin.

her türlü online yap gitmeden. pnr yeterli eğer kiosk varsa, yoksa kimlik/pasaport istiyorlar.
  • bir ileti paylastim  (29.05.19 10:23:21) 
evet overbooking illetine dikkat etmek gerek


  • greenshadow  (29.05.19 10:27:43) 
ben bu overbooking'i anlamadım. Nasıl oluyor da satın alınmış koltuğu başkasına satıyorlar? Otobüste gördüm ama uçaklarda hiç denk gelmedim.


  • geçerkenugradım  (29.05.19 11:00:47) 
Sabiha Gökçen'de Pegasus kiosklarda hem check in hem de bagaj teslimi yapılabiliyor sıra beklemeden. Ama yine de önceden yapmak iyidir.


  • qui gon  (29.05.19 11:12:10) 
eger check-in yapana kadar koltuk satin olmuyorsun. sadece ucusu satin almis oluyorsun. diyelim ucak 100 kisilik, firmalarda istatistiki olarak her ucus icin ortalama kac kisinin ucagi kacirdigini yada planlarini degistirdigini gosteren bilgiler var. diyelim bilet alanlarin %10'u ucaga gelmiyor/gelemiyor. buna gore kari maksimize etmek icin 10 bilet daha satiyorlar. toplam 110 kisi bilet aldi ama 100 koltuk var. 100 kisiden sonrasi check-in yapmaya calistiginda check-in yapamayacak. bu durumda eger mumkunse check-in yapamayan yolcular mumkunse bir ust sinifa upgrade edilecek, mumkun degilse bir sonraki ucusa transfer edilip, yolcuyu memnun edecek promosyonlar verilecek(1 yil gecerli herhangi bir yone tek yon ucus bileti, ucret iadesi, sinif yukseltme vs)


  • crucio  (29.05.19 11:21:19) 
ok şimdi check in yaptım. şimdi gidip doğrudan bagajı mı teslim ediyorum? boarding pass nereden alıyorum?


  • everythingok  (29.05.19 11:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.