[]

Bilgisayar Sorunu

Selamlar,

Samsung curved gaming monitör aldım ve bilgisayara taktım. Bilgisayarda dvi çıkışı olduğundan çevirici ile taktım. Daha önce ekranda olmayan bir kasma problemi yaşıyorum. Masaüstünde dosya kaydırırken bile donuk olarak kayıyor. Eski monitörü taktım. Kasma onda da başladı.

ekran kartı 4gb nvida gtx 970
8gb ram

- Driver booster ile driverları güncelledim olmadı.
- Ekran kartı driverının eski sürümlerini kurdum olmadı.
- Acaba çeviriciden mi diye hdmi kablo ile bağladım yine olmadı.

Bu sorunu çözmeme yardımcı olabilecek olan var mı? Teşekkür ederim.

 
nvidia denetim masasında "çözünürlük değiştirme" sekmesinde "yenileme hızı" nedir onu kontrol edin. 60 Hz'e getirip tekrar deneyin.


  • teknikekip  (28.05.19 16:12:15) 
@teknikekip Baktım. 60 Hz.


  • straight from the heart  (28.05.19 16:17:47) 
anlattiginiz senaryoya gore ekranla ilgisi yok olayin, windows kendisini guncellemeye calisiyor olabilir.

Ubuntu vs gibi bir live linux distro ile deneyip donanim kaynakli olmadigindan emin olabilirsiniz.
  • Henry McClean  (28.05.19 17:13:58 ~ 17:15:35) 
@Henry McClean

Driver booster ile tüm güncellemeleri yaptım. Daha öncesinde de bilgisayarımdaki tüm güncellemeleri kaldırıp tekrar güncelleme yaptım. Yine de çözüm olmadı.
  • straight from the heart  (28.05.19 17:19:21) 
görüntü mü kasıyor yoksa bilgisayar mı?

mesela video izlerken bir kasma belirtisi var mı?
görev yöneticisinde anormal bir durum görüyor musunuz?
  • cassey  (28.05.19 21:26:54) 
@cassey

Film izlemede hiçbir sorun yok. hatta steam üzerinden pubg'ye giriyorum. hiçbir kasma yok. full fps alıyorum. onlarda problem yok. fakat bilgisayarımda masaüstünde bir ikon sürüklediğimde dona dona çekiyorum o ikonu ve photoshop, illustrator gibi programları açtığımda aynı kasmayı yaşıyorum. örneğin; zoom in, zoom out yaptığımda donmalar, takılmalar tam bir eziyet.
  • straight from the heart  (29.05.19 11:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.