[]

ankara halk ekmek genel müdürü maaşı

35bin TL imiş, olay olmuş.
günde 1 milyon ekmek üreten bir firmanın genel müdürü için bana oldukça makul geldi aslında.
bomba tam seçim öncesi maaşına hayvan gibi zam yapılmasından kaynaklanıyor sanırım.

ne bileyim bana absurd gelmedi.

sizce?

 
cumhurbaşkanı maaşı 35 bin değil nesi absürt gelmedi sana bunun?

sanırsın günde 1 milyon tane yerli ve milli cep telefonu üretiyor amk.
  • dismainpula  (28.05.19 16:07:00) 
ya bana akp'li savundurtmayın. ben bir şirket olarak bakıyorum olaya.
senelik cirosu muhtemelen 200 milyon tl civarında olan bir şirketten bahsediyorum sadece.

edit: cumhurbaşkanı maaşı brüt yaklaşık 75bin TL imiş. nette 45-50 arasına gelir sanırım.
  • teritori  (28.05.19 16:10:03 ~ 16:11:34) 
ben de aynısını düşünüyorum. kaç olmasını bekliyor insanlar. 10bin mi alsın genel müdür

yardımcısı da 6bin alsın o zaman hiç olacak iş mi
  • dafuq  (28.05.19 16:21:52) 
ben adalet bakanlığındayım mesela yıllık geliri 35 katrilyon diyelim o zaman çalışan maaşları 30bin olsun ne alaka.


  • mikahakkinen  (28.05.19 16:48:25) 
Sanki tek başına üretiyor o ekmeği ya:)


  • all girls dream  (28.05.19 16:51:23) 
Ankara Halk Ekmek ile ilgili pek bilgim yok, İstanbul Halk Ekmek ile benzer olduğunu sanıyorum ama. İstanbul'dakinin sitesinde ''İstanbul Halk Ekmek A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul halkına daha iyi hizmet vermek ekmek fiyatlarında aşırı ve haksız uygulamaları önlemede etkin olmak maksadıyla kurulmuş bir İktisadi teşekküldür.'' yazıyor. Yani devletin kurduğu, muhtemelen en büyük paya da devletin sahip olduğu bir şirket burası. Ankara'daki de benzerdir diye tahmin ediyorum. Bu nedenle en başta özel sektörle karşılaştırmak hatalı olur bana kalırsa.

İşin liyakat kısmını falan geçtim zaten. Haberlerde de adı şöyle geçmiş: ''Halk Ekmek Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Genel Müdür Ahmet Sarıduman'ın ocak ayında ek ödemeli 30 bin 973 TL, şubat ayında ek ödemesiz 18 bin 446 TLolan brüt maaşı, mart ayında brüt 52 bin 827 lira 39 kuruşa yükseltildi. Halk Ekmek Genel Müdürü'nün normalde alması gereken net maaşın 11 bin 706 lira 10 kuruş olduğu ancak yol, yemek, giyecek ve yakacak gibi ek ödemelerle kendisine yapılan net ödemenin 35 bin 717 liraya ulaştığı belirtildi. Sarıduman geçen ocak ayında maaşının yanı sıra brüt 14 bin 778 liralık ek ödeme aldı. Böylece ocak ayında brüt maaşı 30 bin 973 lira, net eline geçen maaş da 22 bin 789 lira oldu. Şubatta ek ödeme yapılmadığı için brüt maaşı 18 bin 446 liraya, net maaşı 11 bin 706 liraya düştü. Ancak mart ayında maaşının yanı sıra 16 bin 611 lira ek ödeme ve diğer ödemeler yapılınca brüt maaşı 52 bin 827 liraya, eline geçen net maaş da 35 bin 717 liraya çıktı. Sarıduman'ın, genel müdürlük dışında ayda 7 bin lira da yönetim kurulu başkanı maaşı aldığı belirtildi.''

Yine yüksek bütçeleri yöneten belediye başkanlarıyla karşılaştırsak bile, 2 milyon ve üstü nüfusların belediye başkanları 24 bin lira alıyormuş. Olay ciro, yönetilen para ise ikisi de devletin görevlisi baktığınız zaman. Ankara belediye başkanı, halk ekmek genel müdürü yardımcısı kadar maaş alıyorsa gariplik var haliyle.
  • pilchard  (28.05.19 16:52:29) 
halk ekmek ucuzdur algısı sürdürülmek istenmiş maaşlarda da.

Şahsen bunlar organik ekmek falan da üretiyor, o açıdan bence normal.
  • Techsavvy  (28.05.19 18:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.