[]

Vazgeçilen dava tekrar açılabilir mi?

şöyle açıklayayım.

eski dükkan sahibimden depozito alacağım var 4000 dolar kadar. kendisi farklı şeyleri bahane ederek bu parayı eksik vermek istedi önce kabul etmedim ve elimdeki kontratla dava açtım. aradan 6 ay geçti. şimdi karşı taraf 3500 dolar vermeyi kabul etti. fakat önce açtığım davayı geri çekmemi istedi. mantıken normalde benim parayı almam ve vazgeçmem gerekir. karşımdaki şahısta seyitoğullarından biri. ailem adamın sözüne güvenelim diyor fakat o kadar dürüst olsa şimdiye kadar paramı verirdi. ben daha fazla uğraşmamak için kabul ediyorum eksik bir şekilde fakat davayı geri çektikten sonra parayı vereceğini söylüyor.

peki ben davayı geri çeksem ve bu herif parayı ödemese o davayı geri açarken tekrar aynı masrafları mı yapmam gerekiyor?

 
parayı ver davayı geri çekeyim de hocam, güvenme.


  • antihero  (28.05.19 15:41:32) 
o sana güvensin, sen neden güveniyorsun ki?
senden daha mı güvenilir?

  • kisa  (28.05.19 15:43:14) 
özelden yazdım


  • karsiyakaliyiz  (28.05.19 15:43:39) 
böyle bir duruma gerek yok, mahkemeden gönüllü arabulucu talep edin, arabulucu 3500 dolar karşılığı olayın kapanmasına karar versin. öderse kapanır, ödemezse kapanmaz.

öyle önce sen davanı çek ayağını da gitsin çoluk çocuğa çeksin. o numarayı yiyen kaldı mı?
  • babilbaligi  (28.05.19 15:46:06) 
ikinizinde ortak güveneceği bir kişi vs. varsa parayı dava çekilene kadar ona rehin verin. paraya ne o dokunabilsin, ne sen. (kişi diyorum ama bakın artık. belki bir avukat vs.) sonra davayı çektiğin zaman o kişide parayı sana versin.


  • draconas  (28.05.19 15:46:36) 
Alacağınız miktar kadar senet isteyin, senedi aldıktan sonra davadan vazgeçebilirsiniz. Bir sıkıntı olur da ödemezse senedi icraya koyarsınız.


  • be realist demand impossible  (28.05.19 15:48:59) 
Senet menetle ugrasma. Ofis senet dolu agzina kadar, kagit parcasindan baska bir sey degil.


  • brkylmz  (28.05.19 16:35:40) 
Vazgeçersen davayı tekrar açamazsın. Bu kadar uğraşacak bir şey yok. Adam parayı ödesin, ödediğini belgelesin. Sen de bunun üzerine davayı geri çek. eğer çekmeyecek olursan ödediğini belgelediği için sorun yaşamaz. İkiniz için de güvenli yani.


  • aquarium  (28.05.19 16:44:53) 
eski şirketim aynı numarayı bana 2 kere çekti, sgk dan şikayetini geri çek paranı yatıracağız dediler yatırmadılar.

dava açtım, duruşmadan önce davanı geri çek yatıralım dediler, yatırın geri çekeyim dedim. dava tarihinden 1 hafta sonra paramız geliyor gak guk dediler, çek verin dedim yan çizdiler. geri çekmedim, 1 sene geçti hala yatıracaklar.

önceden de 3245234 kere demişler bir kere de ben diyeyim, sakın geri çekme, bütün süreç başa sarmasın. en fazla 1-2 celse daha uzatırlar.
  • kimlanbu  (28.05.19 16:55:12) 
@brkylmz Kağıttan başka bir şey değil derken? Biz nasıl bu işten para kazanıyoruz o zaman? :)


  • be realist demand impossible  (28.05.19 17:37:42) 
@be realist

senet mafyasi misin hocam :D sadkjasklfj
  • brkylmz  (28.05.19 18:24:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.