[]

avrupa'da oturum izni (ama avrupa'da yasamayacagim aciklama icerikte)

selamlar,

cok ozur dilerim baslik kafa karistirici oldu biraz. ozetliyorum;

esim polonyali. avrupa'da yasama planimiz yok. ama her sene polonyayi ziyaret ediyoruz ve her seferinde vize almak istemiyorum.

avrupa birligi vatandaslari icin temprorary residence permit -gecici ikamet izni diye bir sey varmis. internet'te epey arastirdim ama guzel bir cevap alamadim.

durumum kisaca acikladigim gibi. ben bu durumda polonya'dan gecici oturum izni alsam (almamda sorun yok evli oldugum icin) ama polonya'da yasamasam nolur?

suan benim hali hazirda birlesika rap emirlikleri oturum iznim var. bu oturum izninin iptal olmamasi icin her 6 ayda bir dubai'ye gir cik yapsam yetiyor. ayni sey polonya icin de gecerli midir (ya da genelde ab icin diyeyim).

her sene kesin gidiyorum zaten polonya'ya. sorun yok.

arastirdigima gore polonya'da iken basvurabiliyormusum. bir ay icinde de cikiyormus.

simdi ben temmuzun basinda gitcem polonyaya. ama bir hafta kalcam.

yani bu konuda bir bilgisi olan, yapmis etmis birileri varsa bilgi verirse cok sevinirim.

tekrardan kisaca ozet geceyim;

1) polonya vatandasi ile evliyim

2) Polonya ya da herhangi bir avrupa ulkesinde su an yasama planimiz yok (Dubai'de calisiyorum - aslinda korfez ulkelerinde diyelim, dubai merkezli ordan oturum iznim var).

3) vize almaktan sikildigim icin boyle bir imkanim var mi onu merak ediyorum.

4) oturum iznini aldim diyelim, kisa sure aile ziyareti icin kullancam sadece, bana "dostum sen ne ayaksin oturum izni aldin oturmuyorsun" derler mi?

tesekkurler.

 
Bu durumun Bulgaristan versiyonu yaşıyorum. Böyle durumlar için aile oturum izni alınıyor. Evli olduğun için kimse sana ne ayaksın diyemiyor yani rahat ol. Ama işlemler vs. var.


  • jenasinans  (28.05.19 14:19:40) 
@jenasinans, tesekkur ederim cevap icin. Peki bu gecici oturum iznini kaybetmemek icin ne yapmam gerekiyor? polonya'da kalmam gereken minimum bir sure ya da gir-cik yapmam gereken bir sure araligi var mi?

dedigim gibi bae'de 6 ay gecirmeden bir gun gir-cik yapsam yetiyor.

ab de boyle mi?
  • harrage  (28.05.19 14:23:28) 
@harrage, olay şu aslında süreli bir oturum verdikleri için süre bitmeden oturumu yenilemen gerekiyor. Giriş çıkış polonya için nasıldır bilmiyorum ama bulgaristan için geçerli değil ki evrak ve oturum uzatmak için giriş çıkış yapıyorsun.


  • jenasinans  (28.05.19 14:26:46) 
gecici oturma izni almak icin PLde yasamak gerekiyor bir de 1 ay olayi yalan, 6-15 ay arasi surer o is ki cikana kadar ulkeden de ayrilmaman lazim :) ayrica 6 aydan fazla PLde kalmayinca iptal edebilirler evlilik sebebiyle uzun sureli vize veriyorlar diye biliyorum en mantiklisi o.


  • eksimtrak  (28.05.19 16:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.