[]

Açık havuzda bone takılıyor mu?

Benim bildiğim kapalı havuzda takılır. Açık havuzda takılmaz. Bu konudaki tecrübeleriniz gördükleriniz nelerdir?




 
bone hijyen için takılır. havuzun açık ya da kapalı olması fark etmez.


  • dunga  (28.05.19 12:08:56) 
takılır.
havuzda biriken saçlar devirdaim sisteminde tıkanmaya vs yol açıyor. hijyen yanında bir sebebi de bu bone konusunun.

  • stanley weber  (28.05.19 12:10:34) 
açıkta takılmaz diye bir şey yok da şart koşulmuyor olabilir.


  • zgrydn  (28.05.19 12:16:34) 
benim bildigim acik kapali fark etmez spor havuzlarinda takiliyor, goygoy havuzlarda takilmiyor.


  • kassiopeia  (28.05.19 12:18:41) 
uzun zamandir gordugum/girdigim tum havuzlarda (otel, spor salonu, apartman/site havuzu, vs.) acik-kapali fark etmeksizin bone zorunlulugu var.


  • in vino veritas  (28.05.19 12:57:02) 
bursa konak yüzme havuzunda bir 50 metre açık havuz var bir de 25 metre kapalı. ikisini de nilüfer belediyesine ait aynı şirket işletiyor. baktığın zaman açık havuz uzunluğundan dolayı spora daha elverişli ama yaz aylarında kullanıldığı için insanlar ordan zıplıyım burdan atlıyım şurdan takla modunda ve bone takmıyorlar. şart da koşulmuyor. kapalı havuzdaysa herkes nizami giyinip kendi kulvarında efendi efendi gidip geliyor ve kurallar katı.


  • onemoremile  (28.05.19 12:58:05) 
Eskiden oturduğum sitede havuz vardı. Açık havuzdu ve bone zorunluydu.


  • himmet dayi  (28.05.19 13:43:56) 
Açık havuzda mantarla mikroplar virüsler falan dur burası açık havuz girmeyelim mi diyorlar :) açık kapalı fark etmez bone takarim. Doktorumun tavsiyesi


  • all girls dream  (28.05.19 14:05:59) 
pislik içinde yüzmeye varsan takma sen ama bunun açıklıkla kapalılıkla alakası yok.


  • gördüm seni minik  (28.05.19 15:15:06) 
her havuz zorunlu tutuyor, kimse niye takıldığını bilmiyor. herkes hijyen demiş, saç demiş, pislik içinde yüzmek demiş, doktorum tavsiye etti o havuzda da mikrop var demiş.

bone, yüzerken saçların seni tutmasın diye, kafayı sağa sola çevirirken, suya sokup çıkarırken saçlar efil efil dalgalanmasın, ağzına gözüne girmesin diye saçları tutmak üzere, veya hızlı yüzebilmek için, aerodinamiklik yaratsın diye takılır. yani bonenin varoluş amacı budur. saç dökülmesin diye, hijyen falan bunlar sonradan uydurma şeyler. iki yüzme yarışı izleyin bakın kısa saçlılar takmıyor, kel kafalılar takmıyor, nesine taksın, lazım değil ki adama.

ben maymun gibi kıllı bir adamım, ama saçım da iki numara. kafamdaki saçlarımın 150 katı kıl var vücudumda. bütün kıllarımla havuza girmemde problem yok, kimse "git traş ol" veya "git tüm vücudu kaplayan yüzücü mayolarından giy" demiyor, ama neredeyse saçsız olan kafama bone zorunlu. bonesiz girsem "hani bone!!!11" diyorlar, ama boneyi takınca kıllı kıllı girersem bir şey diyen yok. ha ben kendi rahatım ve havuzun selameti için vücut kıllarımı temizleyip yüzüyorum o ayrı mesele.

yani boneyi herkes taktırıyor ama asıl amacının ne olduğunu kimse bilmiyor. örneğin doktoru boneyi tavsiye eden arkadaş ve doktoru, havuzdan mikrop kapmamak için takıldığını sanıyor sanırım. yoksa doktor niye "bone tak da gir" desin ki. benim doktorum niye havuzdaki diğerlerini düşünsün?

soruya cevap: doğrusu, saçının yüzerken rahatsız edeceğini düşünüyorsan takarsın, düşünmüyorsan takmazsın. ama saç kıl tüy diye diye kural haline gelmiş, her havuzda takılıyor. antalya'daki beş yıldızlı otellerin havuzlarında ruslar falan pek sallamıyor ama niyeyse. hiç boneli görmedim oralarda.
  • kibritsuyu  (28.05.19 15:33:36 ~ 15:34:25) 
@kibrit suyu

Orta kulak iltihabı olduğu icin öncesinde vazelin pamuk üstüne de bone tak dedi
Bilip bilmeyen haybeye konuşuyor. Duyurununda kalitesi baya dustu. Fikri olan olmayan konuşuyor...
  • all girls dream  (28.05.19 15:43:03) 
bone kulağa su kaçmasını engellemez. hele hele mikrop, bakteri, virüs vs. kaçmasını hiç ama hiç engellemez. kulağa su kaçmasını engelleyen şey vazelinli pamuk. bone de pamuk düşmesin diye. yani doktor "bone tak" derken "pamuğu düşürme" demek istiyor. yeter ki pamuk düşmesin diyor. gidip sorsan "çok sıkıyor bone yerine başka bir şey taksam olmaz mı" diye, çok büyük ihtimalle "olur pamuğu düşürme yeter" diyecektir. kulağa girecek mikroba suya bonenin hiçbir etkisi yok.

fikrim olmasa konuşmam.

hijyen takıntısı olan havuza girmesin. zira hijyen sırf bone ile sağlanacak bir şey değil. kafamda ne var ki bone hijyen sağlasın. ben binlerce metre yüzüp aynı havuzun içine lökür lökür terliyorum, suda olduğunuz için fark etmiyorsunuz ama siz de terliyorsunuz. ağzıma burnuma su giriyor. haldır huldur yüzerken bütün sümüklerim tükmüklerim havuza akıyor. kondüsyon amaçlı yüzen onlarca kişi de havuza aynı ifrazatı bırakıyor, acı ama gerçek. bunu engellemenin yolu da kafaya at şeyine konmuş kelebek gibi takılan bone değil. uğur dündar'ın bastığı ortalıkta böcekler gezen fırında kafasına bone takan fırıncı gibi. bunu engellemenin bir yolu yok. bundan çekiniyorsanız denizde yüzeceksiniz yada havuzun temizleme sistemine güveneceksiniz.
  • kibritsuyu  (28.05.19 15:49:34 ~ 16:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.