[]

Java for kullanımı

Selam hanımllar/beyler

şöyle bir kodum var

for (char x = 'a'; x <= 'z'; x++)

bunu yazdırınca a'dan z'ye listeliyor. Benim bu komutu aynı for döngüsü içinde aynı değişkene atalı halde A'dan C'ye - C'den P'ye P'den Z'ye gibi sıralama şansım var mı? sonucta yine println(x); yapıp tek seferde bütün alfabeyi yazdırıcam ama a'dan z'ye tek seferde değil 3 - 4 seferde almak istiyorum.

örnekle açıklamam gerekirse şu şekilde
for (char x = 'a'; x <= 'c'; x = 'ç'; x <= 'p'; x = 'r'; x <= 'z'; x++)
println(x);

Hatta şöyle daha da abartayım sorumu

tüm alfabeyi manuel yazıp yine for döngüsü içinde çalıştırıp çıktı alabilir miyim?

yani açıklayabilmek adına şu şekilde bi yazım şekli var mı merak ediyorum

for (char x = 'a'; x = 'b'; x = 'c'; x= 'ç'; ........... x = 'z'; x++)
println(x);


neden öyle bir şey yapasın ki demeyin, yapmam lazım :)

 
iç içe for kullan


  • baknedicem  (28.05.19 03:39:18) 
@baknedicem o şekilde yapınca x'e atayamıyorum sanırım? benim x'e atamam gerek


  • bidakikanizialicam  (28.05.19 03:43:27) 
@baknedicem haklı, increment ettiğine göre for döngüsü içine direk atayabilirsin.


  • babilbaligi  (28.05.19 05:43:41) 
gercekte ne yapmak istedigini soylesen belki daha normal bir cozum onerebiliriz. eger amacin farkli harfler icin farkli komutlar calistirmaksa for icinde if kullanabilirsin.

for(char x='a'; x<='z'; x++) {
if(x<'c) doSomething1(x);
else if(x<'p') doSomething2(x);
else doSomething3(x);
}
  • crucio  (28.05.19 11:11:27) 
@crucio

hazır bir kod var bu kod da sadece döngüden gelen sonuçlarla çalışacak şekilde tasarlanmış. döngüden gelen sonuçlar da benim istediğim sonuçlar değil. Ben oraya (döngünün verdiği sonuçları) manuel olarak yazdırıp döngüden çıkmış gibi göstermek istiyorum.
  • bidakikanizialicam  (28.05.19 12:00:21) 
@bidakikanizialicam ne demek istedigini anlamadim maalesef. kodu paylassan cok daha kolay olur


  • crucio  (29.05.19 11:27:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.