[]

Kapı pervazları üzerine takılan barfiks barları

Pervaza ya da duvara zarar vermiyor mu bunlar?

Alternatif ne olabilir evde acaba?


 
En temizi tavana vidalı olanlar imkan varsa, duvara değil de pervaza kapının cinsine göre veriyor.


  • Henry McClean  (28.05.19 01:28:22) 
yok zarar vermiyor pek.


  • tinky winky  (28.05.19 02:40:22) 
verebilir. arkadaşımınkini kırmıştı. ben de bikere kaydı yere kapaklandım :9
riske girmeyin sağlam bişi bulun

  • biber  (28.05.19 08:31:57) 
Tabi cok zor ama yakın zamanda ev aldım. Tadilat sırasında demirci arkadasıma içi dolu çelik bar yaptırdım ölçülerini verip. Sonra bunu ustaya verdim. Yeri gösterdim. Duvarı delip içine yerleştirdi koridora. Sonra sıva falan yapıp kapadı. Duvarlar boyanınca da tertemiz bir görüntü oldu. Ben de antipas ile boyadım. Rahat grip için bir şey takıp, eve tasınınca kullanmaya başlayacam.

Çok alakasız bir öneri oldu ama anlatmak istedim :)
  • twelfth  (28.05.19 08:39:05) 
pervazın sağlamlığına göre değişir. ama onlar hareketi kısıtlıyor bence. hiçbişey olmasa tedirginlik oluyor komple aşağı iner miyiz diye. duvarı matkapla delip, dübeli çaktıktan sonra civatalamak en iyisi.

@twelfth bauhouse tarzı yerlerde çap süngerler var, direk alıp takılabilir. ben öyle yaptım. et kalınlığı ve çap değişken, boy genelde 1 metre.
  • onemoremile  (28.05.19 08:52:48 ~ 08:53:30) 
kapıya veya duvara zarar vermez.5 yıldır aynı kapı barfiksini ve kapıyı kullanıyorum. düzenli olarak.
hemen bodozlama demire atlamamak lazım. önce aşağı doğru hafifçe çekip, yerine tam oturmasını sağlayacaksınız. sonra tüm ağırlığınızı verebilirsiniz.bunu barfiks barını her bırakışınızda yapmanız gerek. ben 85 kiloyken tartıyordu.

  • kitik  (28.05.19 09:21:23) 
Ben döndürerek kapı kasasına sıkıştırılandan almıştım, çok sağlam olsun diye sıkınca çatur çutur sesler geliyor yani usturuplu sıkmak lazım. Kullanmadan önce her seferde şöyle bir kontrol ediyorum. Tek sorun, eve çoluk çocuk geliyorsa buna asılmak istiyorlar ve tek tarafa yük vererek, dengesiz asılırlarsa sakat bir durum ortaya çıkabilir. Ya da gevşek bırakırsanız mazallah oradan geçen birinin kafasına düşebilir.


  • Tutkun  (28.05.19 09:21:47) 
Kapıya takılanları sevmiyorum, ben kolonlara, krişlere denk gelecek şekilde koridora takmıştım en sağlamı ve kullanışlısı oydu.

Kapıya sıkıştıralarak takılanlar sağlam olsa da kapı yüksekliği yüzünden rahatsız ediyor, bacakları kıvırmak gerekiyor vs.

Kapıya geçme olanların kazalarına zaten aşağıdan bakabilirsin, bana hiç güven vermiyor.

Pervazı kırabilirsin, duvarda da iki taraf da tuğlaysa sıkarken duvarı göçürmen an meselesi :) kordidorda kirişler arasına denk getirmen lazım.

Youtube'dan seçmeler

www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com
  • kimlanbu  (28.05.19 10:50:29) 
Anasını bile... anladın sen.
O pervazı oradan söküyor zamanla

  • filipis  (29.05.19 04:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.