[]

Elekrogitar tavsiye

Çok uzun süredir hayalimdi. 20 yıldır almak istiyorum... Ama çalamamaktan da korkuyorum tabii. Üniversitede profesyonel gitarist ev arkadaşımın eski gitarıyla çalışmıştım biraz tadı damağımda... bana 2. El de olabilir bir giriş seviyesi seti önerseniz? Gitar amfi pedal üçlüsü. Genelde rock dinlerim.... Mesela Queen, Pink Floyd, Bulutsuzluk Özlemi, Erkan Oğur, Ahmet Aslan, Büyük Ev Ablukada. Cem Adrian, Babazula ve Norah Jones gibileri hergün dinlerim hemen hemen... Metal hiç yoktur. En sert Tesla, Stone Temple Pilots ın bi iki albümü gibi...

Bunlardan çeşitli melodiler çıkarmak ya da kendi kendime melodiler bulmak istiyorum çok.

Bi el atıverin be. 1000₺ bütçe yeter mi? Güvenilir bi yer derseniz 2. El de olur tabii....

 
1000 liraya bu dediklerin çok zor. ikinci el bile imkansız hatta.

ikinci el bi akustik al yamaha giriş serisi takıl öyle kendi kendine, özgür kız misali, erkeksen özgür çocuk tabi.
  • Fodera  (27.05.19 21:42:13 ~ 21:49:25) 
Kerli ferli çoluklu çombalaklı göbekli erkeğim.

Cort ya da washburn diyorlar genelde zaten. Pedalla processor ü karıştırıyor olabilirim. Amfi ye direkt bağlanıyor mu acaba gitar bakayım bi. Laptop kullandığımdan bilgisayara bağlanma olanağı yok.

Set düşünüyordum ama tek cümleyle soğuttunuz gerçekten... :)
  • nous docky  (28.05.19 05:35:50) 
pedal tek efekt verir, mesela distortion ise distortino, delay ise delay

processor çok efekt verir, mesela tona göre, distortion, compressor, delay, reverb, chorus gibi, hepsini birden verebilir. aletin durumuna göre.

bizim yapacak bişeyimiz yok, paranın değeri yok ki? 1000 tl kaç dolara denk geliyor? 200 den daha az. o paraya düzgün hiç bişey alamazsın, ikinci el belki bişeyler bulursun o da ya gitar olur ya amfi.

elektro gitar amfiye direkt bağlanır ama amfi dijital değilse yani yukarıda anlattığım processor modülü falan yoksa sadece tın tın ses alırsın. elektro efektsiz olmaz.

kaliteli efekt zaten başlı başına bir bütçe sorunu.
  • Fodera  (28.05.19 08:55:59) 
Evet processorlu amfiler varmış. Mesela Blackstar core v2 öneriliyor... 850 TL civarı. Şimdilik kulaklık amfisiyle çalsam da olabilir gibi geldi bana.. Henüz tonelar için erken. Clean tone yeter ama amfiyle beraber delay ve distortion da gelecek demin dediğim amfiyi alırsam ilerde...
Şimdilik sadece gitar kulaklık amfisi ve tuner alsam olacak gibi geldi. O da 1500 tl tabii hemen...

2. el almak da çok hoşuma gidecek birşey değil. Bunca yıl beklemişim gitar gibi manevi değeri bende çok yüksek bir alet için sanırım bütçeyi biraz arttırabilirim.

Bir de benim eller küçüktür, dinlediğim müziğe göre (sevdiğim her türden yazdım yukarda) gitar önerebilir misiniz? Akordu kaçmayacak sıkıntı çıkarmayacak... Şımarık bir şekilde de sustain i yüksek? (Sustain i çok seviyorum...)
  • nous docky  (28.05.19 10:36:58) 
sustaini yüksek gitar arıyorsan yekpare saplı gitarlara bak, akort kaçırmasın istiyorsan tremolosuz ya da kilitli bridge sistemlerine bak. yekpare gitarlar pahalıdır tabi, hatta bütçeyi söylemesen paul reed smith der geçerdim.

ayrıca o clean o clean değil, clean ton için bile bi sürü efekt lazım, anca tıntın clean olur.

fender squier bak youtubedan tonu hoşuna giderse alırsın.

tuneri ne yapıcan akıllı telefona ya da bilgisayara kur tuner progrmını bitsin gitsin

yine olmazsa düdük al

www.do-re.com.tr

fıyttırı fıyttırı akortlarsın hem de ucuz.
  • Fodera  (28.05.19 10:41:01 ~ 11:41:29) 
fodera çok teşekkürler... sağol varol...


  • nous docky  (28.05.19 12:15:09) 
biz burada teşekkürleri sol tarafta gördüğün boş kutunun üstüne mouse'u sürükleyip., sol tuş vasıtasıyla tıklayarak tahsil ediyoruz.


  • Fodera  (28.05.19 12:18:32) 
www.hepsiburada.com

tam bana göre mi?
  • nous docky  (28.05.19 12:48:55) 
bana epiphone önerilmişti zamanında.


  • cemiyetin ünlü siması  (28.05.19 13:21:14) 
Bi de bu varmış...? Bu daha çok yattı gibi aklıma.. 2000₺
www.hepsiburada.com

  • nous docky  (28.05.19 15:50:10) 
Uzun süredir satmayı düşündüğüm Ashton gitar ve amfi var. 2. el almayı düşünüyorum derseniz fotoğraflarını atayım, konuşalım isterseniz.


  • be realist demand impossible  (28.05.19 15:59:43) 
be realist demand impossible: mesaj gönderdim ama ulaşmadı mı ki?


  • nous docky  (29.05.19 22:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.