[]

İnternetten satış hk.

Selam.
İnternet üzerinden bir ürün satmaya çalışıyorum. Ara sıra şehir dışından talip çıkıyor, kargo ile almak istiyorlar (kargo bedeli 100 civarı tutan ebatta bir ürün)
İnternetten bu doğrultuda nasıl dolandırılabilirim, yaygın ve bilinen bir “aman hojam” dedirtecek bir konu mudur?
Parayı hesapta görüp kargolarım, sonra parayı geri çeker (?)
Kargolarım, alır ama “ben almadım kim aldı bilmiyorum paramı ger ver!” der falan?

 
öncelikle parayı almadan sakın ve sakın ürün kargolama.
en bilinen taktikleri; sen o şehirde olan arkadaşına yolluyosun, fakat onlar senin yollayacağını bildiği için bir şekilde arkadaşından önce alıyor kargoyu şubeden. özellikle aras kargoda oluyor bu. kargo yollayacaksan da arkadaşına, göndereceğin şubeyi ismi vs asla belli etme.
en iyisi parayı aldıktan sonra kargolamak. açıklamaya da xx ürün bedeli yazsın yeter. parayı geri alamaz sen onaylamadıkça.
  • tinky winky  (27.05.19 20:55:57) 
odemeyi yapacak, kargolayacaksin, olay bu. kargo anlasman var mi


  • müptezel dostoyevski  (27.05.19 20:56:03) 
kargo anlaşmam yok, karşı ödemeli göndereceğim zaten anlaşırsak.


  • stanley weber  (28.05.19 12:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.