[]

psikiyatristin yazdigi ilaclari yorumlar misiniz?

merhaba. bugun tahammul edemedigim evham ve anksiyete
sebebiyle en sonunda doktora gittim.

bana selectra ve tranko buskas yazdi. trankoyu,
atak gecirirsen kullan dedi. selectrayi sabahlari yok karnina
dusuk dozla bir hafta sonra normal doz yazdi.


ayrica alkol problemim oldugu icin bir antiepileptik ilac
tegretol yazdi. bunu da aksamlari yarim doz ile bir hafta
ardindan tam doz yazdi.


bu ilaclari yorumlayabilir misiniz? bu ilaclar agir yan etki yapar mi?

evhamli biri olarak soruyorum, antiepileptik ilac epilepsi olmadigim icin bende kalici yan etki yapabilir mi?

 
ağır yan etki yapsa bile başka çaren var mı?


  • dismainpula  (27.05.19 18:24:41) 
ilac kullanmaya karsi degilim, kullanacagim sadece deneyimleri ogrenmek istedim


  • sahipsiz  (27.05.19 18:26:32) 
ilk 2-3 ay katlanman gerek, ekşi’de yazanları felan okumamaya çalış. ben katlandım keşke daha önce başlasaymışım felan dedim hep.


  • dismainpula  (27.05.19 18:29:42) 
bunlar ilaclari gruplandirmak icin kullanilan terimler. Antiepileptik grubundanki ilac yer gelir cok alakasiz bir tedavi icin de kullanilabilir.

veya antiepileptik kullaninca / birakinca, epilepsi filan gelismez.
  • Henry McClean  (27.05.19 18:32:40) 
tranko buskas çok yan etki yapmaz sanmıyorum rahat ol. genellikle herhangi bir durumda çok rahatsız olanlarda evhama girenlere yazılır. karnında garip bi his olur huzursuz olursun ya, tranko buskas onu geçirir işte. diğerlerini bilmiyorum


  • avatar is back  (27.05.19 18:34:33) 
Her ilaç kendi grubundaki etki için verilmiyor. Bazen bir ilacı sırf yan etkisinden faydalanmak için verirsin mesela.(misal uyku yapan ilaçlar)
Psikiyatrik ilaçlar ilk alışma evresinde bazı sıkıntılar yapabilir ama bunlar genelde ciddi olmaz. Kullanma talimatında yazar, okuyunuz.
Şikayetlerinize göre en uygun tedaviye sizi görmüş, konuşmuş psikiyatrist. Uzmanlık alanı o sonuçta. Burdan psikiyatrist bile olsa teşhis koymaktan tedavi önermekten kaçınacaktır doğru olan da budur.
  • Trene çelme atan adam  (27.05.19 21:26:36) 
prospektüslerini okuyun yan etkilerini öğrenin. garip bir şey hissederseniz gidin danışın doz ayarlar veya ilaç değiştirir zaten doktorunuz


  • argent dawn  (27.05.19 21:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.