[]

Suntalam denen malzeme çok mu dandiktir?

Elbise dolabı alacağım öyle bakınıyordum. Meşhur bir alışveriş sitesinde çok iyi fiyatlara dolaplar buldum. Suntalam denen malzemeden yapılmış. MDF'den farkı nedir? Beni üç dört yıl götürsün yeter.




 
3-4 yil her turlu goturur, sokup takmak problem olur genelde. Bilhassa ozel baglanti aparatlari kullanilmadiysa ki kullanilsa bile suntalam kolayca yalama olur.

Suntalam da, MDF de marangoz artiklarindan yapilir. Sunta kaba parcalarin basitce preslenip yapistirilmasi iken MDF daha kucuk parcalarin daha agir kimyasallar ile daha yuksek basinc altinda sikistirilmasi ile elde edilir. MDF suntalama nazaran cok daha saglam ve mukavemetli olur. Suya dayanimi da daha iyidir.

Bir kere monte edilip sonra cope atilacaksa suntalam daha ekonomik olacaktir.
  • Henry McClean  (27.05.19 18:11:08) 
alper google diye bişe çıktı yeni, tam senin gibiler için;

www.develimobilya.com.tr
  • vladimirdökümov  (27.05.19 18:12:06) 
Islatmayacaksan, hor kullanmayacaksan, birkaç kez sökme takma, taşınma eylemin olmayacaksa bir sıkıntı olmaz.
Hele ki 3-4 yıl götürsün yeter diyorsan, zaten MDF'ye falan fazladan para vermene hiç gerek yok.

  • Mirket  (27.05.19 18:12:30) 
Nem alan bi yerde degilse, tek sikinti kapilarini duzgun takmak mesele. Bide deliklerini falan duzgun acmamis olabiliyorlar.

Ama genel olarak suntalam f/p urunudur duzgun yerlesim olduysa
  • HasanK  (27.05.19 18:40:07) 
Yukarıda yazılanlar doğru
Şayet söküp takmayacaksaniz ya da ikinci sokup takma sırasında vidadan önce tiplerde satılan ahşap tutkali sikarsaniz aralara beton gibi olur ve çok daha uzun dayanabilir.
Sunta korkulacak bir malzeme değildir hatta mdf den daha faydalı olabildiği zamanlar vardır.
Bu arada sondaki o lam kısmı kaplama demek. Yani üzeri boya değil ayrı bir malzeme ile kaplanmış (çoğu böyledir zaten endişelenmeyin)
Yakind koctas falan varsa oradaki ucuz dolaplar bu malzemedendir. Gidip görün isterseniz.
  • kisa  (27.05.19 19:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.