[]

tektaş v2

tektaş almak istiyorum. bütçe max 1500. siz 2000e kadar olanları link atabilirsiniz. biraz da indirim hakkım var. bu karat olaylarından anlamıyorum o yüzden size sorayım dedim.




 
1500e minicik bir tektaş verirler sonra kızın arkadaşları dalga geçer seninle :(

beyaz altın alın o bütçeye
  • kablelvuku  (27.05.19 10:06:19) 
@kablelvuku

ne tavsiye edersin? ne kadarlık bir şey olmalı? arttırırız bütçeyi napalım :) bir şey yapıyoruz bari tam olsun.
  • nemo problemo  (27.05.19 10:08:35) 
beyaz altın: www.altinbas.com

pırlanta: www.zenpirlanta.com
  • kablelvuku  (27.05.19 10:12:50) 
eğer özellikle isteği pırlanta değilse farklı bir taş al. mesala buradaki taşların çoğu safir. 1500 tl'ye iyi bir pırlanta çok zor.

www.instagram.com
  • hononu  (27.05.19 10:38:58) 
O bütçeye mozanit almanızı öneririm. Güzel modeller bulabilirsiniz.


  • synthetic a priori  (27.05.19 15:57:32) 
burcu okut bence de guzel bir tercih olur. bir de buna bakabilirsiniz www.instagram.com
en azindan "sana ozel tasarim" der gecersiniz:D
ama tabi bu isler kisinin zevkine gore degisir. tek tas mi ister mutlaka? kesinlikle pirlanta mi olmali? bence burcu okut ya da diger linkten bir seyler bakin. dedigim gibi "tasarim" olur:)
  • 65 derece  (27.05.19 15:58:03) 
Günümüzde maksimum 4-5 sene kullanacağınız telefonlara bile 5-10 bin verebiliyorsanız en azından bir telefon parası verebilirsiniz bence (maddi olarak sıkıntıya sokmayacaksa bu durum). Sonuçta ömür boyu kullanılacak bir aksesuar, ileride başka yüzükler alsanız bile manevi olarak hiçbiri ilk yüzüğün yerini tutmayacak.


  • marla is in my head  (27.05.19 16:00:23) 
Daha iyisi diye diye çıkılamayacak limit yoktur. O yüzden daha iyisi diyenlere itimat etme bence. Ömür boyu maneviyatı olacak bir şey evet ama kendini sıkıntıya sokacağın kadar da değil emin ol.

İstanbul'daysan mesela Cağaloğlu taraflarına git istersen. Oralara bakabilirsin, Atasay ya da Zen'de satılanların aynı özellikte, aynı büyüklükte, aynı berraklıkta, aynı renkte olanlarını 3'te 1'i fiyatına alabilirsin.

Örneğin 0.3 karat pırlanta yüzük bakıyorsun; D renk olursa pahalı olur, en azından F olsun diyorsun. Berraklığına da bakıyorsun, eh iyi

Zen Pırlanta

www.zenpirlanta.com

9 binlere çıkıyor, öh diyorsun. Sonra aynı yüzük, aynı renk, berraklık ve karat boyutu ile;

www.thalespirlanta.com

5600 lira diyor. Niye çünkü GİA sertifikası var. Bu sertifika +2000 lira ekliyor neredeyse.

Sonra berraklığı bir kademe düşürüyorsun, karat boyutu ve renk aynı kalsın diyorsun;

www.lovapirlanta.com

2700 lira. Niye çünkü firma kendi sertifikasını veriyor.

Bu ne demek, sen bu tektaşı satacağın zaman başka kuyumcular kafasına göre fiyat verebilir, taşı beğenmeyebilir, bok atabilir vs vs demek. GİA sertifikası ise "al sus amk sen mi bilicen" diyebileceğin bir şey. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi "ömür boyu maneviyatı olacak bir şey" için "aman sertifikası olsun" demek de abes bence.

Gördüğün gibi neredeyse aynı yüzük 8-9 binlere de satılıyor, 5 binlere de satılıyor, 2,5 binlere de satılıyor. Sen bu yüzüğü Zen'den alsan 9 bine herkes "aman karısını ne kadar seviyor" der, ama gidip başka yerden alsan "ucuza kaçmış" der. Şekilcilikten ölüyor herkes, sonra maneviyat diyip duruyor.
  • akatreil  (27.05.19 16:21:47 ~ 16:26:59) 
Baget yüzükler normal tektaş tipine göre daha uygun ve daha büyük görünüyor. Model bulursam atarım.


  • somethinginthewayshemoves  (27.05.19 17:23:51) 
  • somethinginthewayshemoves  (27.05.19 17:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.