[]

Kayıp olan bir dosta nasıl ulaşılır?

Arkadaşlar, durum aslında gayet ciddi. Bir arkadaşımın can sağlığından şüphe duyuyorum. Kendisine bir şey yapmasından korkuyorum zira bunun için çok sebebi var, babası da intihar etmişti. Yaşadıklarını anlatarak duygu sömürmek istemiyorum. Evet, belki ben daha önce müdahale edebilirdim ancak böyle oldu, bundan sonra elimden geleni yapmak için günlerdir uğraşıyorum. Kendisi ile ilgili son malumatım 4 ay kadar önce eski evini satıp aynı şehirde (kayseri) başka bir yere taşındığı.

Ne telefonla, ne sosyal medyadan kendisine ulaşamıyorum. Neredeyse kimsesi yok. Yakın olduğu diğer birkaç kişinin bildikleri de benimkilerle sınırlı. Emniyet istihbarattan biriyle görüştüm. Birinci dereceden yakını olmadığım için resmi bir araştırma başlatamayacağımı söyledi. Eski iş yeri, eski arkadaşlarına sormaktan başka bir şey yapamıyorum. Uyuşturucuya başladığını söylediler, diğer insanlar umutlarını kesmişler. Ben ne olursa olsun ona ulaşmaya çalışacağım. Bulursam konuşup ikna etmeye çalışacağım. Maddi manevi her imkanımı kullanmaya hazırım ama soruşturman başka ne yapacağımı bilmiyorum. Her türlü öneriye ve yardıma açığım.


 
adam düştükten sonra çok da yardım etmenin bir manası yok. seri katiller gibi, öncesinde insanlar tarafından zulme uğrayanların sonrasında insanların yardımına pek ihtiyacı olmuyor.


  • dismainpula  (26.05.19 20:37:38) 
bir avukatla konuş.
atıyorum sahte imza ile sana borçlu gözterip avukat icra dairesindne adres tespiti, bankalardan hesap dökümleri isteyebilir icraya koyacam diye. tabi bu etik dışı işi yapacak avukat bulman zor

  • aslindasorunumpsikolojik  (26.05.19 20:49:03) 
bu iş için özel dedektiflik büroları var. iyi olanları bulman gerekiyor ve bu işi hakkı ile yapanlar genelde istihbarat yahut benzer işlerden emekli veya istifa etmiş insanlar oluyor. bu tarz bir büro bulursan arkadaşına ulaşabilirsin. bu abilerin bu işi yapabilmesi için emniyette veya istihbaratta tanıdıkları oluyor.


  • veri  (26.05.19 20:50:15 ~ 27.05.19 01:31:15) 
@dismainpula Benim elimde değildi düşüp düşmemesi. İnsanların neler yaşadıklarını bilmeden atıp tutmak kolay tabii. Yardım istemek için geldim, senin gibi aptallardan yorum duymak için değil.


  • yazarcik  (26.05.19 23:54:05) 
Tc kimlik numarasini biliyorsaniz ya da isim soyisim yukardaki arkadasin dedigi gibi icra takibi baslatirsaniz her yere yazi yazilir ve tebligat gitmesi icin adres arastirmasi yapilir, icra dairesi bunu kendi yapar zaten, ya da dava acin, once bildiginiz eski adresinden baslarsiniz sonra edevletten bulurlar zaten. Size masrafli olur ama bulursunuz illa ki. Bulduktan sonra takipsiz birakirsiniz olur biter bence, karsi taraf dava acmaz size diye dusunuyorum.


  • kassiopeia  (27.05.19 01:29:46) 
İcra takibinin başlaması biraz zaman alıyormuş. Bir hafta kadar daha kendi imkanlarımla ulaşamazsam o yolu denerim artık. Yarın avukat arkadaşlarımla da bir görüşeyim de. Teşekkür ederim.


  • yazarcik  (27.05.19 02:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.