[]

Bir Insan Durmadan Kaç Km Koşabilir?

Merhaba. Soru başlıktadir. Tâbi burada Usein Bolt gibi ultra prof. Kişiler dışında normal şartlar altında hafif tempoda bir insan durmadan kaç km koşabilir ?

Ha ayrıca maraton -yarı maraton ve ultra trail koşularının farkı nedir?


 
Daha önce hiç koşmamış normal bir insan sanırım 5-10 km koşabilir. Ancak Meksika’lı yerel bir halk olan Tarahumara’ların 300-400 mil koşabildikleri söyleniyor.eksisozluk.com

Maraton olimpik bir spordur ve mesafesi 42 km. dir. Yarı maraton adı üstünde bu mesafenin yarısıdır. Bu koşular düzgün yollarda yapılır.

Ultra trail ise genelde birkaç günden fazla süren, patikalar üzerinde yapılan koşulardır.
  • kaptan memo  (26.05.19 10:39:41 ~ 10:40:20) 
daha önce hiç koşmamışsa 3-5 km koşar, düzenli koşan birisi 10-15 km rahat koşar sonra asıl sporunu yapmaya gider.


  • tabii lan manyak mısın  (26.05.19 10:49:58) 
Triatlon var bir de. Yüzme bisiklet koşu peşpeşe yapıyorlar. Farklı mesafe kategorileri var.

Sprint-Kısa: Yüzme (750 m), Bisiklet (20 km), Koşu (5 km)

Olimpik: Yüzme (1500 m), Bisiklet (40 km), Koşu (10 km)

Ironman (Demir adam): Yüzme (3800 m), Bisiklet (180 km), Koşu (42 km 195 m)
  • ykyt  (26.05.19 11:18:58) 
-idmanlıysan (1 yıldır maratona hazırlık yaptıysan) 25-50 km arasında koşarsın
-idman yoksa en fazla 13-15 km koşarsın
-ayakkabı seçimin yanlışsa en fazla 10 km koşarsın, ayakların uyuşmaya başlar
-Vücudunda B12,Demir,Çinko,Magnezyum eksiklikleri varsa en fazla 5 km koşarsın
  • kanlakarisikyagmur  (26.05.19 11:21:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.