[]

Direksiyon sınavından kaldım :(

Çok moralim bozuk, bu sabah bir anda bastıran yağmur esnasında sınavdaydım. silecekler yetişmiyor, dikiz aynalar görünmüyor, önüm buğu yapmış, bütün sınav araçları önümde tırlarla beraber trafikte kalmış, dur-kalk dur-kalk yapa yapa bir süre idare ettim. İki araç arası park vs.aynaları düzgün göremesem de yaptım. Gel gör ki L parkta direksiyonu tam sağ yapmam gerekirken 2 3 sn. geciktim, gerginlikten azcık düz geri geldim. Sonra hemen farkettim tam sağ yaptım ama kurtarmayacağını anlayıp komisyon hocasından "bu beni kurtarmayacak, 1 hamle verirseniz azıcık ileri alıp kurtarayım" dedim. Kabul etmedi. Mecbur o şekil geri geldim ve tekerin biri dışarda kaldı haliyle. Derslerin hiçbirinde burada hata yapmamıştım. Sabahki o 30 dk'yı kabus gibi hatırlıyorum. Halbuki derslerde epey iyiydim, ama yağmur ve komisyon hocası beni çok gerdi.

Not:Komisyoncu tam bir kekoydu. Sürekli beni tersledi, üslubu çok sertti. Yakıt göstergesini sordu, cevap verdim. Devir göstergesini gösterip "bu ne bu da mı yakıt göstergesi" diyor.

Soru: Bir sonraki sınav için önerilerinize açığım :((

 
üzülme, bunlar sonradan gülerek hatırlayacağın anılar olacak. sonraki komisyoncu bu kadar sert olmaz büyük ihtimal.


  • s0phiesw0rld  (25.05.19 22:51:00) 
geçmiş olsun, çok kafaya takma, tabi hoş olmamış kalman ama elinden geleni yapmışsın, öyle çok öküz var maalesef.

benim de başıma benzer bişey gelmişti tabi çok sene evvel o zaman bu kadar detaylı değildi.

neyse, arabaya bindim, geri geri 2 metre önüme bir kamyon yanaştı, sınav sahası sanayinin yolu. neyse tam kırdım direksiyonu, veriyorum gazı yok, veriyorum gazı yok, araba milim yerinden kıpırdamadı, stop etti. döndüm hocaya, hocam araba gitmiyor dedim.

yaa kusura bakma sol amortisör patlak biraz geri çık, direksiyonu çok kırmadan kalk o zaman kalkar demişti hoca.

demesem kaldıramıyorsun deyip bırakacaklardı, yani böyle bin tane aksilik oluyor, çok kafaya takmamak lazım.
  • Fodera  (25.05.19 22:51:04) 
İkincide geçiyorsun :)
bende de öyle oldu maalesef. İki araç arasına parkta hiç takılmazdım ama sınavda benden önceki arkadaşın orada kaldığını söyledi hoca, öyle bir heyecan geldi ki bacağımı zapt edemedim:/ bildiğim ne varsa saniyede unuttum ve kaldım. İkincide gayet sakin, sürece hakim vs geçtim.

  • somethinginthewayshemoves  (25.05.19 23:12:06) 
Hiç kafanıza takmayın, ilkinde ehliyetini elde edene altın kaplama teslim edilmiyor bu meret.

Şöyle de bir anım var, aynı durumu yaşamış biri olarak, duyuruyu görünce aklıma geldi hâliyle: (bkz: #52713994)
  • tel tokasini duzelten samuray  (26.05.19 01:06:32) 
Gerçekten dert etmeyin. Ben de son anda yaptığım bir hata yüzünden kalmıştım. Ama ikinci sefer biraz dikkat ederek geçmiştim. O zamanlar hiç geçemeyeceğimi düşünüyordum. Şimdi iki senedir araba kullanıyorum. Geçeceksiniz endişe etmeyin. Sadece sakin olmaya çalışın.


  • clones  (26.05.19 11:05:41) 
direksiyondan kalmak cok yaygin. sadece paraya uzulebilirsiniz :)

4 arkadasla beraber girdik bi tek ben gectim. oyle olunca sevinemedim bile.

madalya takip eve ugurladilar...
  • supergirl  (26.05.19 15:10:03) 
Tekrar öne gidip düzeltme hakkınız vardı. Komisyon hata yapmış. (Komisyon üyesiyim)


  • insomnia  (27.05.19 10:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.