[]

Online telefon satın almak

Şimdi galaxy s10e bakıyorum da, yurtdışındayım, dükkanlarda 700 750 euro olan telefon amazonda ebayde 490 550 euro arası. eBayde satan dükkanların onbinlerce oydan yüzde 99 üstünde pozitif puanı da var. Adamlar avrupada geçerli 2 yıl garantisi olduğunu falan da söylüyor, uluslararası versiyon falan filan.

Bunlar nasıl böyle daha ucuza satabiliyor, güvenilirler mi sorayım dedim.


 
türkiye'de de var o olay.

mesela samsung firması kendi mağazasında ya da kendi ithal ettiği cihazları satıyor örnek olarak 10 lira diyelim

ama bizim abizittin telekom da paralel ithalat yapıp, kendi ithal ettiği telefonları kendi garantisini vererek satıyor 8 lira oluyor.

bazı durumlarda samsung garantisini kullanabiliyorsun ama bazı durumlarda da kullanamıyorsun.

apple de var bu mesela. detayını çok bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yazar.

belki orada telefona dahil paket falan vardır, görüşme, şu kadar internet dahil falan.
  • Fodera  (25.05.19 22:14:23 ~ 22:16:19) 
Operatörler kontratlı satıyor da kontrat yapmam 2 yıla kim öle kim kala. Zaten daha pahalıya geliyor.


  • mirafiori  (25.05.19 22:18:04) 
konratlı satıyorsa zaten pahalıya gelmesi normal değil mi, sonuçta içinde sms paket, internet paketi ve konuşma paketi olacak.


  • Fodera  (25.05.19 22:21:09) 
Bazıları refurbished de olabiliyor. Açıklamaları dikkatli okumanı tavsiye ederim. Orijinal kutu ya da aksesuarlar olmayabiliyor bazen. indirim yakaladığında mağaza ile internet sitesi arasında 100 euroya yakın indirim olabiliyor. Kontratlı için şu an kullandığın hattınla hesaplama yapman gerek. Genellikle daha pahalı olsa da verdiği data bakımından kontratlılar çok daha cömert oluyor ama yine de ben de kontratlı almadım.


  • nickfury  (25.05.19 22:32:26) 
Kullanım ücretleri haricinde ekstra aylık atıyorum 10 20 bişey oluyor telefon ücreti. Kaldı ki, 9 euroluk paketi 20euroya veriyor zaten. Numaraları attım ama o şekilde.


  • mirafiori  (25.05.19 22:32:40) 
bu fiyat farkının oluşmasının en onemli nedeni amazon'un fiziksel dukkan gibi vergi vermemesi, daha ucuza personel çalıştırması falandır. türkiye'de de gittigidiyor daha ucuzdur ama teknomarketler daha pahalıdır. bir de ithalatçı garantisi ile alınırsa fiyat daha da ucuzlar.


  • s0phiesw0rld  (25.05.19 22:46:59 ~ 22:47:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.